Cseh László és Gyurta Dániel már az új uszodában edz

Index
2006.07.17. 11:12
Hétfőtől az úszó Európa-bajnokság legnagyobb hazai sztárjai is a Széchy Tamás-uszodában tréningeztek: hajnalban a fedettpályás Eb-aranyérmes Boulsevicz Bea és BVSC-s társai, valamint a fehérvári úszók hasították a vizet, délelőtt pedig a két legjelentősebb műhely, a Kőbánya és a Jövő SC legjobbjai edzettek. Azaz egymás mellett készült az olimpiai bajnok Kovács Ágnes, a világbajnok Cseh László és az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel.

Cseh és társai az előző két hetet a balatonfűzfői edzőtáborban töltötték. "Nagyon komoly munkát végzett a csapat, odaadóan készültek a versenyzők és az edzők is, hogy az Eb-n mindenki a legjobbját tudja nyújtani" - összegezte a felkészülés utolsóelőtti fázisát Kiss László.

A szövetségi kapitány az előttük álló két hétről annyit mondott, hogy az első három napban még egy kicsit keményebb az edzésmunka, utána viszont csökkennek az adagok.

"Most még a technikai simítások korszakát éljük, az utolsó héten pedig a gyorsításé a főszerep. És persze az lesz az az időszak, amikor már mindenben a versenyzőnek van igaza: pszichésen is le kell venni a terhet a gyerekek válláról" - árult el valamit a tréneri taktikázásból Kiss László.

Örömteli, hogy Kerékjártó Tamás egy amerikai verseny élete eddigi legjobbját nyújtva 2:00.15-öt úszott 200 vegyesen, amivel egyszeriben az európai ranglista második helyére ugrott, Cseh László mögé. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy Dmitrij Komornyikov az orosz bajnokságon elért eredményével megelőzte Gyurta Dánielt a 200 mell ranglistáján. Az ukránok viadalán továbbra sem ment túl jól a vegyesúszás korábbi királynőjének, Jana Klocskovának, így elképzelhető, hogy a 2005-ös szezont teljesen kihagyó olimpiai bajnoknő nem jön el Budapestre. Jakabos Zsuzsannának, Hosszú Katinkának és Kovács Áginak ugyanakkor így is igen meg kell küzdenie az elsőségért, a franciák királynője, az idén 800-on világcsúcsot javító Laure Manadou ugyanis bejelentette, a 200, 400 és 800 méteres gyorsúszás, valamint a 100 hát mellett elindul a két vegyesúszó-számban is.