Piroska
-12 °C
-2 °C

Érmet nem remélnek az evezősök a vb előtt

MTI
2006.08.15. 15:31

Vasárnaptól jövő vasárnapig, az angliai Etonban rendezik az idei evezős világbajnokságot, a versenyen négy egységet indító magyar szövetség (MESZ) két döntős helyet, illetve jó esetben egy érmet remél a küldöttségtől. Ahogy a keddi sajtótájékoztatón Dávid Imre, a MESZ elnöke elmondta: ez a vb minden idők legnépesebbje lesz, hiszen 64 ország 1100 versenyzője száll majd vízre a London melletti Dorney-tavon.

"Ezúttal a szokásosnál kisebb csapattal, mindössze hét fővel képviseltetjük magunkat, ez annak is köszönhető, hogy az aspiránsoknak rendkívül szigorú szakmai követelményeknek kellett megfelelniük" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány. A szakember szerint két-két A és B döntős helyet lehet remélni a magyar indulóktól: a könnyűsúlyú kétpárban címvédőként induló Varga Tamás, Hirling Zsolt duótól, valamint az idén ismét összeült, kétszeres vb-győztes Haller Ákos, Pető Tibor kétpártól egyformán a legjobb hat közé kerülés az elvárás, míg a Verőci Lídia, Kónya Alíz kettős (kétpár), valamint Bencsik Gábor (egypár) reálisan a 7-10. pozíció valamelyikét szerezheti meg.

"Vargáék az idei évet kicsit lazábbra vették, hogy ne égjenek ki a jövő évi, olimpiai kvalifikációs vb, valamint a nagy cél, a 2008-as pekingi játékok előtt, így nem lehet azt remélni, hogy megvédik a címüket. Egy érem azonban bejöhet" - fogalmazott a Varga, Hirling páros edzője, Kiss László.

A Halleréket felkészítő Ficsor László elmondta, hogy számukban rendkívül kiegyenlített a mezőny, így szinte megjósolhatatlan, ki nyeri a vb-t, de szerinte tanítványai is beleszólhatnak majd a dobogós helyek sorsába.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.