A Budapest Bank a férfi kézilabda-bajnokság névadója

MTI
2006.09.06. 22:59

Budapest Bank férfi kézilabda liga néven fut tovább az NB I-es bajnokság. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a szövetség (MKSZ) vezetői, Kiss István elnök és Sinka László főtitkár, valamint a pénzintézet vezérigazgató-helyettesei, Plank Gábor és Zatykó Péter. A szerződés egy plusz egy szezonra szól.

A sportágban 2005 óta szponzorként "erőteljesen" jelen lévő Budapest Bank által folyósítandó összegből az MKSZ-nek - főleg a bajnokság lebonyolítására és a férfi válogatott támogatására - 20 százalék jut, a fennmaradó 80 százalékot a ligában érdekelt 12 csapat között osztják szét differenciáltan. Az együttműködést valamennyi klub üdvözölte, és nem győzte hangsúlyozni, hogy Hajnal Csaba, a veszprémi "kézilabdapápa", valamint szegedi kollégája, Kővári Árpád milyen sokat, több évet dolgozott azért, hogy névadó szponzorra leljen a pontvadászat.

A 12 együttes az alapszakaszban 22-22 mérkőzést játszik. Az 1-4. helyezett jut az elődöntőbe, amely - hasonlóan a későbbi fináléhoz - az egyik fél harmadik győzelméig tart, míg az 5-12. csapatok az alsó házban folytatják. Újítás, hogy a 2007/08-as évadtól az NB I-ben 16 klub szerepel majd. A most kezdődő pontvadászat 1-8. helyezettje az NB I/A csoportban, egyfajta Extraligában szerepel jövőre, míg a többi nyolc gárda az NB I/B-ben lesz érdekelt.