Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Benik Balázs három év után újra ralibajnok

MTI
2006.09.17. 20:35
Benik Balázs nyerte a Mecsek-ralit, az ob utolsó futamát és ezzel megszerezte második abszolút bajnoki címét. A viadalon a huszonhat éves Benik mögött a második helyen Turán Frigyes, míg a harmadikon Herczig Norbert végzett.

"A csapat, a fiúk nagyszerű munkát végeztek. Nagyon örülök a futamgyőzelmemnek, de annak még jobban, hogy 2003 után ismét megszereztem a bajnoki címet" - nyilatkozta sikere után Benik Balázs, akinek valójában az ölébe hullott az elsőség, miután a szombaton még vezető Turi Tamás kiesett.

A címvédő ifj. Tóth János, aki a Mecsek-rali előtt még nyolc ponttal vezetett a 2003-ban győztes riválisa előtt, szombaton műszaki okok miatt feladta a versenyt, és így az összetettben második lett. Az ob harmadik helyét Spitzmüller Csaba szerezte meg. Spitzmüller szombaton kiesett, egy betontömbbel ütközött, és jelenleg is a kórházban kezelik, remélhetőleg az orrtörésen kívül komolyabb sérülése nem lesz.

Mecsek-rali, végeredmény: 1. Benik Balázs (Ford Focus WRC) 1:27:27.6 ó 2. Turán Frigyes (Mitsubishi Lancer EVO) 3:55.9 p hátrány 3. Herczig Norbert Subaru Impreza WRC) 4:16.2 p h.
Az ob végeredménye: 1. Benik Balázs 102 pont 2. ifj. Tóth János (Peuget 307 WRC) 90 3. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer 05WRC) 74

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.