Érem nélkül maradtak a női párbajtőrözők

MTI
2006.10.06. 21:39
Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr válogatott a torinói vívó-világbajnokságon.

A Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összeállítású együttes a 24 csapatos mezőnyben a hiányos 32-es táblán nem vívott, a 16 között kezdett az észtek ellen. Sokáig kiegyenlített volt a csata, a végén mégis sima magyar győzelem született.

A kínaiak elleni negyeddöntős összecsapás másként alakult, ezúttal éppen az ellenfél vívott megfontoltabban és pontosabban. Senki sem akadt a magyar csapatban, aki igazán eredményes lett volna a páston. A kilencből összesen két asszót sikerült megnyerni - Szász győzött Li ellen, illetve Hormay bizonyult jobbnak Luónál -, emellett egy párharc, Nagyé és Csongé (Zhong) zárult döntetlennel. Mindhárom magyar negatív találataránnyal zárt.

A magyar csapat a folytatásban előbb győzött a svédek, azután pedig az ukránok ellen.

"Mondhatnám azt, hogy nehéz ágra kerültünk, de igazából ma már nincs könnyű ág" - kezdte értékelését az MTI-nek Kulcsár Győző szövetségi kapitány. "Mondjuk, éhgyomorra egy kicsit sok, hogy az észtekkel kezdtünk, de ezzel együtt akkor még jól vívtunk. Ami a kínaiak elleni mérkőzést illeti, utólag úgy látom, hogy amikor fölmentünk a pástra, már akkor egy kicsit föladtuk. Nem tudom, miért. Nem volt reális, hogy ennyire ingyen adtuk magunkat. Kellemetlen ellenfelek a kínaiak, gátlás nélkül vívnak, nagyon gyorsak, de vertük már meg őket. Utána megint minden rendben volt."

A magyar kerekesszékes női párbajtőr válogatott harmadik helyen végzett pénteken. A Krajnyák Zsuzsanna, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea összeállítású csapat a 16-os táblán az első körben nem vívott, majd a negyeddöntőben 45-27-re verte a dél-koreai együttest, ezzel bekerült az elődöntőbe. Ott 45-41-re kikapott a kínaiaktól, így a bronzéremért küzdhetett a franciákkal. Az összecsapás egyoldalú lett, a magyarok 44-26-ra nyertek.

A Szekeres Pál, Döme István, Mató Gyula alkotta kerekesszékes férfi kardcsapat ugyancsak pihenhetett az első fordulóban, a következőben viszont 45-23-ra kikapott a hongkongi alakulattól. Az 5-8. helyért zajló csatározások során 45-28-ra megverte az amerikai válogatottat, majd 45-43-ra kikapott a spanyol alakulattól, így hatodik lett.

Szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók csapatversenyét rendezik.

Vívó-világbajnokság, Torino, női párbajtőr csapatverseny

Aa döntőben: Kína-Franciaország 45-26
3. helyért: Németország-Románia 45-38
Az elődöntőben: Franciaország-Románia 44-31
Kína-Németország 30-28
A 16 között: Magyarország-Észtország 44-36
Nagy: plusz 9, Hormay: plusz 1, Szász: mínusz 2, Tóth nem vívott
A negyeddöntőben: Franciaország-Ukrajna 39-28 Románia-Japán 45-16 Németország-Svédország 45-34 Kína-Magyarország 45-34
Szász: mínusz 2, Hormay: mínusz 3, Nagy: mínusz 6, Tóth nem vívott
Az 5-8. helyért: Magyarország-Svédország 42-29
Szász: plusz 8, Hormay: plusz 3, Tóth: plusz 2, Nagy nem vívott)
Az 5. helyért: Magyarország-Ukrajna 45-30
Tóth: plusz 8, Szász: plusz 5, Hormay: plusz 2, Nagy nem vívott
A végeredmény, csapatvilágbajnok: Kína (Li Na, Luo Hszio-csüan - Luo Xiojuan, Csang Li - Zhang Li, Csong Vej-ping - Zhong Weiping) 2. Franciaország (Laura Flessel-Colovic, Hajnalka Király-Picot, Maureen Nisima, Marysa Baradji-Duchene) 3. Németország (Claudia Bokel, Imke Duplitzer, Britta Heidemann, Marijana Markovic) ...5. Magyarország (Nagy Tímea, Hormay Adrien, Szász Emese, Tóth Hajnalka)