Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Érem nélkül maradtak a női párbajtőrözők

MTI
2006.10.06. 21:39
Az ötödik helyen végzett a magyar női párbajtőr válogatott a torinói vívó-világbajnokságon.

A Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka összeállítású együttes a 24 csapatos mezőnyben a hiányos 32-es táblán nem vívott, a 16 között kezdett az észtek ellen. Sokáig kiegyenlített volt a csata, a végén mégis sima magyar győzelem született.

A kínaiak elleni negyeddöntős összecsapás másként alakult, ezúttal éppen az ellenfél vívott megfontoltabban és pontosabban. Senki sem akadt a magyar csapatban, aki igazán eredményes lett volna a páston. A kilencből összesen két asszót sikerült megnyerni - Szász győzött Li ellen, illetve Hormay bizonyult jobbnak Luónál -, emellett egy párharc, Nagyé és Csongé (Zhong) zárult döntetlennel. Mindhárom magyar negatív találataránnyal zárt.

A magyar csapat a folytatásban előbb győzött a svédek, azután pedig az ukránok ellen.

"Mondhatnám azt, hogy nehéz ágra kerültünk, de igazából ma már nincs könnyű ág" - kezdte értékelését az MTI-nek Kulcsár Győző szövetségi kapitány. "Mondjuk, éhgyomorra egy kicsit sok, hogy az észtekkel kezdtünk, de ezzel együtt akkor még jól vívtunk. Ami a kínaiak elleni mérkőzést illeti, utólag úgy látom, hogy amikor fölmentünk a pástra, már akkor egy kicsit föladtuk. Nem tudom, miért. Nem volt reális, hogy ennyire ingyen adtuk magunkat. Kellemetlen ellenfelek a kínaiak, gátlás nélkül vívnak, nagyon gyorsak, de vertük már meg őket. Utána megint minden rendben volt."

A magyar kerekesszékes női párbajtőr válogatott harmadik helyen végzett pénteken. A Krajnyák Zsuzsanna, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea összeállítású csapat a 16-os táblán az első körben nem vívott, majd a negyeddöntőben 45-27-re verte a dél-koreai együttest, ezzel bekerült az elődöntőbe. Ott 45-41-re kikapott a kínaiaktól, így a bronzéremért küzdhetett a franciákkal. Az összecsapás egyoldalú lett, a magyarok 44-26-ra nyertek.

A Szekeres Pál, Döme István, Mató Gyula alkotta kerekesszékes férfi kardcsapat ugyancsak pihenhetett az első fordulóban, a következőben viszont 45-23-ra kikapott a hongkongi alakulattól. Az 5-8. helyért zajló csatározások során 45-28-ra megverte az amerikai válogatottat, majd 45-43-ra kikapott a spanyol alakulattól, így hatodik lett.

Szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók csapatversenyét rendezik.

Vívó-világbajnokság, Torino, női párbajtőr csapatverseny

Aa döntőben: Kína-Franciaország 45-26
3. helyért: Németország-Románia 45-38
Az elődöntőben: Franciaország-Románia 44-31
Kína-Németország 30-28
A 16 között: Magyarország-Észtország 44-36
Nagy: plusz 9, Hormay: plusz 1, Szász: mínusz 2, Tóth nem vívott
A negyeddöntőben: Franciaország-Ukrajna 39-28 Románia-Japán 45-16 Németország-Svédország 45-34 Kína-Magyarország 45-34
Szász: mínusz 2, Hormay: mínusz 3, Nagy: mínusz 6, Tóth nem vívott
Az 5-8. helyért: Magyarország-Svédország 42-29
Szász: plusz 8, Hormay: plusz 3, Tóth: plusz 2, Nagy nem vívott)
Az 5. helyért: Magyarország-Ukrajna 45-30
Tóth: plusz 8, Szász: plusz 5, Hormay: plusz 2, Nagy nem vívott
A végeredmény, csapatvilágbajnok: Kína (Li Na, Luo Hszio-csüan - Luo Xiojuan, Csang Li - Zhang Li, Csong Vej-ping - Zhong Weiping) 2. Franciaország (Laura Flessel-Colovic, Hajnalka Király-Picot, Maureen Nisima, Marysa Baradji-Duchene) 3. Németország (Claudia Bokel, Imke Duplitzer, Britta Heidemann, Marijana Markovic) ...5. Magyarország (Nagy Tímea, Hormay Adrien, Szász Emese, Tóth Hajnalka)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!