Jó csoport a férfiaknak, közepes a nőknek a vízilabda-vb-n

madarasnorbert.hu
2006.10.12. 20:26
Magyar idő szerint csütörtökre virradó éjszaka, Melbourne-ben elkészítették a jövő tavaszi ausztráliai vízilabda-világbajnokság csoportbeosztását. A férfi és a női csapatnak is alapkövetelmény nemcsak a továbbjutás, de az elődöntőbe kerülés is.

A világbajnokságot 2007. március 19-től április 1-ig rendezik meg Ausztrália fővárosában. A most kialakított csoportok győztesei közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, míg a másodikok a harmadik helyezettekkel játszanak kieséses mérkőzést az ugyanide, tehát a legjobb nyolc közé kerülésért.

Férfiak: A csoport: Ázsiai második bejutója, Németország, Olaszország, Szerbia
B csoport: Horvátország, Ausztrália, Afrika képviselője, az amerikai kontinens egyik válogatottja
C csoport: Ázsia legjobbja, Görögország, Spanyolország, Oroszország
D csoport: az amerikai kontinens másodikja, Magyarország, Románia, Új-Zéland

"Könnyebbnek tűnik a csoportunk mint a többi, Magyarország és Románia kiemelkedik. Eddig azt mondtam, hogy jó lenne megnyerni a csoportot, most, a sorsolás után módosítok: meg kell nyerni. Utána bármi lehet. Egyébként érdekesség, hogy közvetlenül a vb előtt kétszer is játszunk a románokkal, február végén Nagyváradon, márciusban pedig Debrecenben" - mondta Kemény Dénes a férfi válogatott szövetségi kapitánya a www.madarasnorbert.hu internetes portálnak .

Nők: A csoport: Ázsia másodikja, Oroszország, Spanyolország, Németország
B csoport: Kanada, az amerikai kontinens egyik válogatottja, Ausztrália, Afrika képviselője
C csoport: Görögország, Hollandia, Ázsia legjobbja, USA
D csoport: az amerikai kontinens második válogatottja, Olaszország, Új-Zéland, Magyarország.

"Úgy gondolom, hogy nem a legkönnyebb, de nem is a legnehezebb csoport. Az első helyért a magyar-olasz meccs fog dönteni, s kicsit továbbszámolva, ha sikerülne győznünk, akkor a legjobb négy közé jutásért Görögország vagy Hollandia következhetne. A nyolc közé jutás szerintem meglesz, a négybe kerülés pedig (ami minden világversenyen minimális cél a magyar válogatott számára) - reális" - értékelte a sorsolást Szilágyi Péter szövetségi kapitány.