Nem lesz ott a férfi tornacsapat a pekingi olimpián

Index, MTI
2006.10.15. 23:28

Nem került be a dániai világbajnokságon a legjobb 24 közé a magyar férfi tornászcsapat - Hídvégi Vid (6 szer), Hetrovics Marcell (6 szer), Fekete Levente (6 szer), Horvát Csaba (öt szer - korláton nem versenyzett), Szalontai István (négy szer- lovon és gyűrűn nem versenyzett), Gál Róbert (három szer - talajon ugrásban és nyújtón nem versenyzett), tartalék: Kállai Zoltán -, ez pedig azt jelenti, hogy a csapat biztosan nem lehet ott a 2008-as pekingi olimpián, hiszen - mint ismeretes - csak a legjobb 24 gárda indulhat a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Mindez azt jelenti, hogy maradt az egyéniben való kvótaszerzés lehetősége. A magyar együttes 340.750 ponttal 27. Lett, a selejtezőt 370.450 ponttal Kína nyerte Japán (367.750) és Oroszország (365.400) előtt.

Amint Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, a jövő évi vb-re három versenyzőt lehet nevezni. Azok kerülhetnek szóba, akinek esélye lehet vb-címet szerezni, illetve mind a hat szeren képesek jó teljesítményre. Ahhoz, hogy a stuttgarti viadalon maximális, hat fővel vehessen részt a gárda, Aarhusban a legjobb 24 között kellett volna végeznie.

A hölgyek hétfőn kezdenek, a két magyar induló, Szarka Krisztina és Gombás Laura - akik mindketten kisebb influenzával bajlódnak - kedden délelőtt mutatják be gyakorlataikat.