Európai cselgáncskupa-döntő Budapesten

MTI
2006.10.21. 12:15

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok részvételével megkezdődött az OPT Bank Európai Klub Kupa cselgáncssorozat négyes döntője a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban. A grúz Szagarejo, az orosz Nagara Néva, a török BBSK Istanbul és a német TSV Abernsberg közül a kaukázusi és a szentpétervári - egyébként Vlagyimir Putyin elnök érdekeltségébe tartozó - gárda vívta az első elődöntőt. Az összecsapás akár a szeptemberi, párizsi csapat-vb visszavágójának is beillett, hiszen nagyjából az a két válogatott alkotta a mintegy 200 néző előtt tatamira lépő egyesületek gerincét. Az oroszokat hajtotta a visszavágási vágy, ugyanis a Bercyben a grúzok nyertek 4-3-ra.

Az esemény díszvendégeként emlegetett orosz államfő nem volt jelen a nézőtéren, ám a jól értesültek szerint van rá esély, hogy a Néva döntőbe jutása esetén délután villámlátogatást tesz a magyar fővárosban.

A vasárnap háromhetes brazíliai edzőtáborba utazó magyar válogatottból többen is eljöttek szurkolni a bajor alakulatot erősítő, 66 kg-os Ungvári Miklósnak. "Csak nyaralni megyek Dél-Amerikába, nem is viszek dzsúdóruhát" - tréfálkozott a nézőtéren szokása szerint Braun Ákos, a világ- és Európa-bajnoki aranyérme után tavaly az év sportolójává választott paksi klasszis.