Férfi kézilabda: vereség Svájctól

MTI
2007.06.03. 21:40

Az Európa-bajnoki selejtező előtt álló magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Svájc csapatától felkészülési mérkőzésen, Dabason. A két csapat pénteken Győrben is találkozott, akkor 31-20-ra nyertek a magyarok.

Eleinte a hazaiak vezettek, de egyre több hiba csúszott a játékukba, a svájciak pedig ezt kihasználva fordítottak. Segítette őket, hogy sok volt a kiállítás a magyaroknál, a szünetre így minimális előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, már 19-15-re is vezettek, amikor Skliczki László szövetségi kapitány sok cserével próbált frissíteni. Ennek meglett az eredménye, sikerült fordítani. A folytatásban fej fej mellett haladt a két válogatott, a svájciak voltak inkább lépéselőnyben, végül nagy csatában nyertek.

A litvánok elleni Eb-selejtező első felvonására június 10-én Kaunasban, a visszavágóra pedig 16-án Tiszaújvárosban kerül sor. A párharc győztese vehet részt a január 17. és 27. között esedékes norvégiai kontinensviadalon, amelyen még meg lehet szerezni az olimpiai kvótát, illetve az ötkarikás pótselejtezős indulási jogot.