Marlene Ottey 47 évesen is vállalta a sprintet

MTI
2007.08.26. 14:10
Merlene Ottey, 24 évvel azután, hogy először indult atlétikai világbajnokságon, Oszakában ismét rajthoz állt. A jamaicaiként 14 vb-éremmel rendelkező sprinter 47 évesen, s már szlovén színekben próbálja felvenni a versenyt a fiatalokkal.

Úgy tűnik, Ottey egyszerűen elnyűhetetlen. Nagy világversenyeken összesen 34 medált gyűjtött össze, ami egyedülálló teljesítmény. Oszakában nyolcadik vb-jén indul, ezzel - nyolcadmagával - szintén csúcstartó. Két éve Helsinkiben hiányzott, de most visszatért. Idei legjobbjával, a 100 méteren elért 11.56 másodperccel ugyan nem tartozik az élmezőnybe, de az ő esetében már valóban a részvétel a fontosabb.

Ami a legtöbb vb-indulással rendelkező atlétákat illeti, a férfiaknál hárman tudhatnak magukénak nyolc fellépést: a cseh Jan Zelezny (gerely), a kanadai Tim Berrett (gyaloglás) és a német Lars Riedel (diszkosz). A hét vb-részvétellel büszkélkedők között ott található a gyalogló Urbanik Sándor is, aki 1987-től 2001-ig képviselte a piros-fehér-zöld színeket.