A paralimpiai bizottság támogatja Pistoriust

MTI
2008.01.15. 14:52
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) támogatásáról biztosította a műlábakkal versenyző Oscar Pistoriust, aki a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) hétfői döntése értelmében nem indulhat a pekingi olimpián.

"Mint minden fogyatékos sportolónak, Oscarnak is jogában áll megkérdőjelezni az ide vonatkozó szabályokat. Elismerjük a laboratóriumi eredményeket, ugyanakkor további vizsgálatokat tartunk szükségesnek az ügyben" - szögezte le állásfoglalásában az IPC.

A dél-afrikai 400-as futó, aki a parasportolók között 100 (10,91 mp), 200 (21,58) és 400 m-en (46,34) is világcsúcstartó, az épek között szeretett volna indulni Pekingben, ám a karbonszálas művégtagok a vizsgálatok szerint előnyt jelentenek számára riválisaival szemben. Az IAAF a döntését a kölni sportegyetem biomechanikai és ortopédiai intézetében elvégzett vizsgálatsorozat eredményeinek ismeretében hozta meg.

Pistorius menedzsere már hangoztatta, amerikai szakértők szerint lényegesen több elemzésre lett volna szükség, ezért ügyfelével együtt további teszteléseket indítványoz.