Veréb István lesz az Európa-játékok magyar zászlóvivője

2015.06.02. 17:58

Veréb István világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó viszi a magyar zászlót a bakui Európa-játékok nyitó ünnepségén.

„A birkózók az egyéni sportágakat tekintve huszonkét fővel a legnépesebb csapattal utaznak, és már az első napokban megkezdik a küzdelmeket, így a megnyitón is jelen lesznek, a versenyek során pedig szép eredményeket várunk tőlük" - indokolta a döntést Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, a bakui magyar csapat vezetője a mob.hu-nak.

A szombathelyi sportoló a 2013-as budapesti vb-n, majd a tavalyi finnországi Eb-n állhatott fel a dobogó legalsó fokára, s Bakuban is szeretne jó helyen végezni.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy zászlóvivő lehetek ezen a jelentős sporteseményen" - mondta a Haladás 86 kilóban szereplő szabadfogású birkózója. - Ilyen alkalomra egy sportoló életében egynél többször nem igen kerülhet sor. Nagy ajándék annak, aki ebben részesül. Én ezt egy éremmel szeretném meghálálni Bakuban."

A jövő pénteken kezdődő Európa Játékokra 49 ország több mint 6000 sportolóját várják. Magyarországot 200 versenyző képviseli majd. (MTI)