Vívó-Eb: nem jutott négy közé a női párbajtőr csapat

2015.06.09. 12:07

A nyolcaddöntőben győzött, a negyeddöntőben viszont kikapott, így legjobb esetben az ötödik helyen végezhet a magyar női párbajtőr-válogatott a montreux-i vívó Európa-bajnokságon, írja az MTI.

Az első mérkőzésen az egyéniben bronzérmes Szász Emese, valamint Antal Edina és Budai Dorina lépett pástra a többek között az olimpiai és világbajnok Britta Heidemann-nal felálló németekkel szemben. A magyarok taktikusan és jól vívtak, fokozatosan növelték előnyüket, amely a hetedik asszó végén már tíztalálatnyi volt. Az utolsó két párharcban ugyan közelebb zárkózott az ellenfél, de így is öttusos győzelem lett a vége.

A legjobb nyolc között viszont már nem sikerült megismételni a jó teljesítményt. A negyedik asszó végéig egyenlő volt ugyan az állás, azután az olaszok előnybe kerültek, majd egyre jobban elhúztak, és végül nagy különbséggel nyertek. Ebben az összecsapásban már Révész Julianna is szerephez jutott.

A negyeddöntős vereség azt jelenti, hogy az 5-8. hely valamelyikén végez majd a magyar válogatott. Fontos, hogy minél jobb helyezést érjen el, mert a riói olimpián női párbajtőrben csapatversenyt is rendeznek, így elsősorban a válogatottnak együtt érdemes kvótát szereznie. Ebben az esetben ugyanis az egyéni versenyben is indulhat majd automatikusan három magyar a jövő évi nyári játékokon. Márpedig az Eb-n szerzett pontok hangsúlyosan számítanak majd bele az összesítésbe.

Eredmények:
    a 16 között:
Magyarország-Németország 45-40
    negyeddöntő:
Olaszország-Magyarország 45-28
Észtország-Franciaország 37-30
Svédország-Oroszország 39-37
Románia-Ukrajna 31-25
    A versenyben 14 csapat indult.