A riói főszervező tisztább vizet ígér

2015.09.02. 12:07

A riói olimpia szervezőbizottságának elnöke kijelentette, hogy rendben lesz a víz minősége a Guanabara-öbölben az ötkarikás vitorlásversenyek idejére.

"A vízminőség az egyik olyan pont, amellyel sokat foglalkozunk. Biztosíthatom önöket, hogy a versenyzők egészsége és jó közérzete prioritás a számunkra" - mondta Carlos Nuzman Londonban, sajtótájékoztatón.

Eddig két vitorlázó szorult kórházi kezelésre azután, hogy a Guanabara-öbölben versenyzett, de akadtak olyan sportesemények is, melyeket félbe kellett szakítani a víz felszínén lebegő szemét, illetve állattetemek miatt.

A múlt héten derült ki, hogy a német Erik Heilt súlyos fertőzésekkel kórházban kezelik, mivel az egyik tesztverseny után rosszul lett, vélhetőleg a szennyezett víz miatt. A német vitorlás csapat blogján megjelent bejegyzés szerint a 49-es hajosztályban szereplő Heilnek az őt Berlinben kezelő orvosok azt mondták, hogy nagyon ellenálló kórokozók támadták meg a szervezetét.

"A játékok egyik öröksége egy tisztább Guanabara-öböl lesz. Nincs kétségem afelől, hogy a vitorlásverseny rendben lesz Guanabarában" - szögezte le sajtótájékoztatóján Carlos Guzman, hozzátéve, hogy az országban tapasztalható gazdasági recessziónak nincs hatása az előkészületekre. (MTI)