Újabb öt olasz atlétát tisztáztak a doppingvétség vádja alól

2016.04.22. 16:50

Újabb öt atlétát mentett fel az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingellenes bírósága a december elején megfogalmazott vádak alól.

A CONI doppingellenes ügynöksége decemberben 26 olasz atléta kétéves eltiltását javasolta doppingvizsgálatokkal összefüggő szabálysértések miatt.

A doppingellenes bíróság bejelentése szerint a rúdugrás 2003-as világbajnoka, a két évvel ezelőtt visszavonult Giuseppe Gibilisco mellett Jacques Riparelli és Marco Francesco Visalli futót, Roberto Bertolini gerelyhajítót és Fabrizio Schembri hármasugrót mentették fel pénteken.

Március 21-én tisztázták többek között az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok hármasugró Fabrizio Donatót, a világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok távolugró Andrew Howe-t, valamint a 2013-as fedettpályás Európa-bajnokságon aranyérmes hármasugrót, Daniele Grecót is. A ügyben így már összesen 18 sportolót mentettek fel.

Az atlétákkal szemben azt hozták fel, hogy nem működtek együtt mintavételnél, nem találták őket a megadott helyen vagy nem vezették pontosan a holléti nyilvántartásukat. Minden érintett azt állította, hogy az adminisztratív hibák miatt hagyta ki a teszteket. (MTI)