Depressziója miatt lett öngyilkos a világbajnok magyar testépítő

2017.02.04. 12:39

Pénteken elhunyt Kormány Mihály, a 2000-es évek egyik legnagyobb magyar testépítője. A leginkább a hihetetlen tömegű comb- és vádliizomzatáról híres, 37 éves világbajnok önkezével vetett véget az életének.

Szombatra kiderült néhány új részlet a tragikus hírrel kapcsolatban, a magyar testépítés egyik központi alakja, Vida Zoltán hosszan emlékezett meg a bajnokról.

„Kormány óriási tehetség volt, a legnagyobb izomtömegű magyar testépítő, de Magyarországon sosem ismerték el igazán. A világbajnoki címe után népszerű lett, mindenhová őt hívták, vele voltak tele a német testépítő magazinok, de az egész életét végigkísérő kedélybetegsége felülkerekedett rajta."

„Nem mindig élt a lehetőségeivel, meghívásaival, ezért a környezete megbízhatatlannak könyvelte el. A bicepszsérülése is elkeserítette, depressziója egyre elmélyült, nehezen viselte a versenyeket, téthelyzeteket, a hozzáértők szerint ezért nem tudott igazán befutni, pedig az adottságaival,  a képességeivel nem volt gond."

A versenyzést végül feladta, erőnléti edzéseket végzett, azonban elszakadt a combizma. Ezt már nem tudta feldolgozni, az edzést, és az edzősködést is abba hagyta, vissza akart térni a polgári életbe, Hollandiában keresett állást magának.

„Ebből sem lett semmi, depresszióba esett, nem kommunikált senkivel. Tavaly decemberben már megkísérelte egyszer az öngyilkosságot, akkor nem sikerült."

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport