Formán kívül is az Eb-re jutnának a férfi kézisek

2005.06.09. 14:55
Jó formát ne várjunk a csapattól, csak küzdést és akarást - értékelte a férfi kézilabda-válogatott jelenlegi helyzetét Skaliczky László a Macedónia elleni két Európa-bajnoki pótselejtező előtt. A vasárnapi, szkopjei találkozó hangulatától mindenki tart, de a szövetségi kapitány nem tartja lehetetlen feladatnak a svájci Eb-n való részvétel kivívását.
Hosszú szezon után kifacsart, fáradt játékosokkal vág neki a férfi kézilabda-válogatott a Macedónia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőnek. A két csapat előbb vasárnap, Szkopjéban csap össze, majd egy hét múlva Békéscsabán rendezik a visszavágót. A tét a januári svájci kontinenstornán való szereplés

Akarás lesz, forma nem

A szövetségi kapitány, Skaliczky László játékosai teljesen kimerültek a szezon végére - a fáradtsági mutatójuk hét és kilenc közötti volt a tízes skálán a múlt heti felmérés után - a felkészülés elején ezért a frissítésre kellett koncentrálni.

Egyelőre az elszántság és a tűz is hiányzott csapatából, értékelte a szlovákok elleni két vesztes barátságos meccset Skaliczky. Ebben vár javulást, szerinte ugyanis jó formában most nem lehet reménykedni, a küzdőszellemmel, akarással lehet kivívni az Eb-szereplést.

Félelmetes hangulatra számítanak

A keretbe ismét visszatért a világklasszis Perez, amit a szakvezető nagyra értékel, mert szerinte a veszprémi átlövő egyedül is tud meccseket nyerni csapatainak.

"Nehéz, de nem reménytelen a feladat" - állapította meg a kapitány, aki azt is fontosnak tartja, hogy Perez Carlosék függetleníteni tudják magukat a várhatóan félelmetes szkopjei hangulattól.

Erről Sinka László, a hazai szövetség főtitkára azt mondta, hogy a korábbi brutális megnyilvánulásokat - amiért 2001-2002-ben az ország csapatai nem indulhattak a nemzetközi kupákban - sikerült visszafogni, legutóbbi ottjártakor, a Kometal Hypo elleni női BL-elődöntőjében már csak három-négy öngyújtó landolt a parketten. A főtitkár szerint a tavalyi olimpiai negyedik helyezés után reális elvárás a kijutás kiharcolása, amivel feledtetni lehetne a tavalyi, világbajnoki rájátszás norvégok elleni kudarcát.

Telt ház lesz Csabán

A visszavágóra 2300 nézőt várnak Békéscsabára, amely a tavaly decemberi női Eb-n kiváló házigazdának bizonyult, ezért kapta meg a rendezés jogát. Kétezer jegy máris elkelt, tehát biztos a telt ház, aki nem fér be, a Sport1-en követheti a hazai és a szkopjei találkozót is.