A norvégok vezére olyat tud, mint senki

2010.12.20. 11:11
A norvég irányító, Gro Hammerseng kihagyhatatlan volt az Európa-bajnokság legjobb csapatából. Hihetetlen dinamikával védekezik, átlövései pontosak, jól is mozgatja csapatát, és nyolc meccsen lőtt 27 gólt.

Vasárnap harmadszor lett Európa-bajnok Gro Hammerseng, a norvég áprilisban már elmúlt harminc éves, a kor nem látszott rajta, csapatának ismét vezére volt.

Az év elején magánéleti válságáról írtak a lapok, elhagyta csapattársát, Katja Nyberget. A motivációját nem veszítette, Haraldsen kapus mögött ő volt a legtöbbet a pályán: szűk két hét alatt 5 óra 47 percet játszott, 27 gólt lőtt, 67 százalékos pontossággal próbálkozott, emellett a védekezés oszlopa is volt.

Korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy jobbkezes ballal szerezzen gól, talán Görbicz Anita volt az első, akinek ez sikerült a nőknél. A dánok elleni elődöntőben, a félidő előtt 4 másodperccel Hammerseng is bemutatta, hogy kell megdöbbenteni a védőt, és a kapust is.

Ha választottak is mást a világ legjobb kézilabdázójának – Görbicz Anitát vagy a francia Signatét -, ő a legkomplexebb játékos. Volt időszak, ha rámosolygott a bírókra egy norvég szabálytalanság után, a következőt már nem biztos, hogy befújták.

Világbajnok még nem volt, jövőre megszerezheti az első aranyérmét.