Önmagát verte a Győr a BL-ben

2008.11.09. 18:34
A női kézilabda Bajnokok Ligája második körében a Győr fájó vereséget szenvedett a norvégokkal teletűzdelt dán Ikasttól. A magyar bajnokcsapat hét góllal vezetett az első félidőben, aztán engedte ellenfele feltámadását, a hajrában esélye sem volt a döntetlen kiharcolására sem.

A múlt heti szkopjei győzelem után a Győr kézilabdacsapata a dán Ikast ellen hatalmas lépést tehetett volna a továbbjutás felé a Bajnokok Ligájában. Az Ikastban három norvég olimpiai bajnok szerepelt, köztük az irányító-átlövő Gro Hammerseng.

A győriek pazarul kezdtek, Pálinger az első három támadást hárította, 3-1-nél Hornyák kiállításából jobban nem is jöhetett volna ki a hazai csapat, mert három gólt szerzett.

Görbicz a szélről volt eredményes, Mravikova indulásból, Vérten egy indulócsellel verte olimpiai bajnok ellenfelét. A Győr nem tudott hibázni a meccs ezen szakaszában - bejöttek a lövések, Pálinger mindent fogott -, 14-7-es előnyre tett szert. A félidőre négy gól még mindig maradt az előnyből, bár ekkor hajlamosak voltak a könnyelműségre.

A fordulás után azonban az előny még jobban fogyni kezdett, a győriek ziccereket hibáztak, a magabiztosságuk elillant, amit észlelt az ellenfél, és a félidő közepén 23-22-re átvette a vezetést.

A Győrben nem akadt olyan ember, aki magával tudta volna ragadni a többieket, így a végén csak az volt a kérdés, hogy mennyire képes közel kerülni a riválisához.

Végül kettő lett a különbség, ami teljesen elképzelhetetlen volt az első félidő alapján. Ez a meccs csak azt igazolta, hogy a kézilabdában könnyen tüntethetőek el a jelentős különbségek.

Az EHF-kupában a Dunaferr kétgólos vereséget szenvedett Németországban, így búcsúzott, a székesfehérvári Fehérép, és a Ferencváros magabiztosan jutott a legjobb tizenhat közé, utóbbi kettős győzelemmel.

Jegyzőkönyv:

Győri Audi ETO KC - Ikast (dán) 25-27 (15-11)
A csoport másik meccsén: Zvenyigorod (orosz)-Kometal Szkopje (macedón) 30-22 (13-8)
Az állás: 1. Ikas 4 pont, 2. Zvenyigorod 2 (55-53), 3. Győri Audi ETO KC 2 (49-48), 4. Szkopje 0