Pálinger mégis vállalja az Eb-szereplést

2008.11.05. 10:45
Kijelölte a decemberi macedóniai női kézilabda Európa-bajnokságra készülő bő keretét Imre Vilmos szövetségi kapitány. A csapattal tart a világ legjobb kapusa, Pálinger Katalin, aki korábban úgy nyilatkozott, az olimpia után pihenni szeretne. Így is lesznek komoly hiányzók: Tóth Tímea sérült, Ferling Bernadett gyermeket vár.

Pálinger Katalin is helyet kapott a decemberi macedóniai női kézilabda Európa-bajnokságra előzetesen benevezett 28 fős keretben. Imre Vilmos szövetségi kapitánynak sikerült elérnie, hogy a világ egyik legjobb kapusa igent mondjon az Eb-szereplésre, noha a pekingi olimpia után kijelentette, hogy pihenni szeretne, és az októberi Világkupán sem vett részt.

Egy másik alapember, a betegségből és sérülésből visszatérő Tóth Tímea még nem nyerte vissza régi formáját, arra kérte a szövetségi kapitányt, hogy tekintsen el szerepeltetésétől. Biztosan hiányozni fog az Európa-bajnokságról Ferling Bernadett is, a több poszton is bevethető játékos gyermeket vár.

Az európai szövetség előírásainak megfelelően az előzetesen megadott bő keretből 16-an utazhatnak a kontinensviadalra. A magyarok az Eb előtt, november 21. és 23. között Szombathelyen részt vesznek a hagyományos Pannon Kupán, amely a decemberi Eb előtt az utolsó erőpróba lesz a válogatott számára.

A bő, 28 fős keretben három újonc is található: a Koprovnica balátlövője, Bulath Anita, a győri Deáki Dóra és Kovacsics Anikó, a nyíradonyiak jobbátlövője, és szerepet kapnak többen a dániai Világkupán remekül helytálló magyar válogatottból is.

Az Európa-bajnokságon a legnehezebb csoportba került Imre Vilmos csapata, Dánia, Franciaország és Románia ellen kellene kivívnia a továbbjutást a 2000-ben Eb-címet szerzett, olimpiai negyedik válogatottnak.

A magyar válogatott bő Eb-kerete

Kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum), Triffa Ágnes (Krim Ljubjana) bal szélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr), Juhász Gabriella (Rulmentul Brasov) bal átlövők: Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Mörtel Renáta (Ljubljana), Bulath Anita (Podravka Koprivnica), Deáki Dóra (Győr) irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC), Temes Bernadett (Dunaferr), Kovacsics Anikó (Győr), Siti Eszter (Fehérép-Alcoa) jobb átlövő: Herr Anita (Győr), Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony) jobb szélső: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers), Csáki Viktória (DVSC) beállós: Szamoránsky Piroska (FTC), Mayer Szabina (Győr), Szabó Valéria (DVSC), Balogh Barbara (Dunaferr), Borbás Rita (Valcea)