Dánia-Magyarország 36-33

2008.10.16. 22:20
Harmadik mérkőzését is elveszítette a magyar női kézilabda-válogatott, de a házigazda Dánia ellen helytállt Imre Vilmos csapata. A csapat elrontotta mindkét félidő elejét, de több jó egyéni teljesítményt is láthattunk.

Ismét elbukott a női kézilabda-válogatott a Dániában zajló Világkupán, Imre Vilmos csapata a házigazdától szenvedett 36:33-as vereséget. A magyar csapatnak az oroszok és a franciák elleni vereségek alkalmával is voltak jó periódusai, és a dánok ellen is kifejezetten jó meccset játszott, pedig a hazaiak két korábbi ellenfelünket gond nélkül verték.

Nem kezdődött jól a meccs, a mieink támadásban több technikai hibát vétettek, a dánok lerohanásból könnyű gólokat szereztek. Az első percekben Herr Orsolya sem találkozott a labdával, a dán szélsők rendszeresen megverték a védőiket, Imre Vilmosnak az első negyedóra után időt kellett kérnie, mert elmenőben volt a meccs.

Temes és Tomori góljaival vissza is kapaszkodott a magyar csapat, a védekezése is keményebbé vált, de a korábbi mérkőzéseken tapasztalt probléma, a rengeteg kiállítás ezúttal is lehetetlenné tette, hogy igazán közel kerüljön ellenfeléhez. Pastovics védéseivel és Kovacsicz góljaival tartottuk a lépést, igaz, a félidő utolsó másodpercében előbbi csúnyán benézett egy dán lövést, így a szünetben néggyel, 20-16-ra vezetett Dánia.

A második félidőt sikerült még rosszabbul kezdenünk, mint az elsőt, elkapkodott támadásaink és előkészítetlen, gyenge lövéseink miatt szétfutottak minket a dánok, és pillanatok alatt, a mérkőzés során már másodszor felrémlett a komoly vereség lehetősége is. Imre Vilmos időt kért, újra megkérte játékosait, hogy játsszanak türelmesebben, aminek ismét meglett az eredménye.

A Pastrovics helyére visszatérő Herr elkezdett védeni, támadásban pedig a szünetben pályára lépett Szucsánszki és Tomori góljaival megközelítettük a kicsit elkényelmesedő dánokat. Villámgyorsan fordult a játék képe, a magyar válogatott kiválóan játszott a mérkőzés hajrájában, és többször volt esélye, hogy két gólra felzárkózzon, de ez túl nehéz feladatnak bizonyult.

A nagyszerűen küzdő csapat három góllal kapott ki, vereségével a csoport utolsó helyén végzett, de a torna rengeteg pozitívumot is hozott. A magyar válogatott legjobbjai nélkül, több fiatal, nemzetközi téren rutintalan játékossal minden ellenfelének egyenrangú partnere volt, Imre Vilmos pedig több fontos kérdésre is választ kaphatott a decemberi Európa-bajnokság előtt.

Dánia-Magyarország 36-33 (20-16)

A magyar válogatott gólszerzői: Tomori 7, Szucsánszki, Temes 6-6, Kovacsicz 4, Balogh, Hornyák 3-3, Vincze 2, Bódi, Mörtel 1-1.

A csoport végeredménye: 1. Dánia 6, 2. Franciaország 4, 3. Oroszország 2, 4. Magyarország 0.