Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Imre Vilmos a női kézilabdások kapitánya

2008.09.17. 14:14 Módosítva: 2008-09-18 10:07:02
Az olimpiai negyedik helyezett magyar válogatottnál Imre Vilmos váltja a szerződése lejárta után távozó Hajdu Jánost. Az új kapitány az októberi Világkupán mutatkozik be tétmeccsen. A férfi válogatott kapitányának kijelölését elhalasztotta a szövetség.

Imre Vilmos, a Dunaferr vezetőedzője lett a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Megbízatása 2012. augusztus 31-ig, a londoni olimpia végéig szól - döntött szerdai ülésén a magyar szövetség elnöksége.

Elődjének, Hajdu Jánosnak - aki a pekingi játékokon a negyedik helyig vezette az együttest - augusztus 31-én járt le a szerződése, és nem kívánta azt meghosszabbítani.

Imre Vilmos pályafutása

Játékosként: Szondi SE (1986-87), TFSE (1987-1991), Dunaferr (1991-98), Kiskörős (1998-99)

Edzőként: Kiskőrös (1998-99), Dunaferr (férfi: 2001-02 és 2004-07, női: 2007)
A női válogatott szövetségi kapitánya 2008-

A 40 esztendős Imre Vilmos akkor töltheti ki megbízatási idejét, ha a válogatottat kivezeti az olimpiai kvalifikációs (világ- és Európa-bajnokság) tornákra. Imre mellett a bajnok Győr trénere, Konkoly Csaba is esélyes volt a posztra, de végül az elnökség a dunaújvárosi szakvezetőnek szavazott bizalmat, aki korábban dolgozott már férfi klubcsapat mellett is, jelenleg pedig a Dunaferr női csapatának edzője.

Az új kapitány első mérkőzése a dániai Aarhusban október 14. és 19. között rendezendő Világkupa lesz.

Szerdán a férfiválogatott szövetségi kapitányának személyéről is tárgyaltak, de nem született döntés. Az egyeztetések még zajlanak, a vezetőség szerint egyelőre nincsenek olyan stádiumban, hogy előterjesztést lehetett volna tenni, ezért az elnökség a szerdai ülés napirendi pontjai közül levette a férfiak kapitányának kijelölését.

Az elnökség az ügyben szeptember 30-ára hívott össze újabb ülést. Az eddigi szakvezető, Skaliczky László szerződése augusztus 31-én járt le, legesélyesebb utódja Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője.