Böhn januárban visszatér Magyarországra

2013.12.10. 11:09

Karl Erik Böhn, a magyar női kézi-válogatott Norvégiában leukémiával kezelt és csontvelő-átültetésen átesett kapitánya jelenleg otthon, édesanyja társaságában gyógyul, és a kórházba már csak kontrollra kell visszamennie. A norvég televízióban szakkommentátorként elemzi a szerbiai világbajnokság eseményeit.

A Duna TV hétfő esti Sportaréna című műsorában elmondta „türelmes vagyok, nem sürgetem a felépülést. Januárban már tervezem, hogy Magyarországra utazom." Néhány mérkőzésre is szeretne kilátogatni, és köszönetet mondani azoknak, akik támogatták. Bevallotta: volt olyan pillanat, amikor a biztatások nélkül már kis híján feladta a küzdelmet a betegséggel. 

Tetszik neki, hogy Hajdu János - aki az év végéig megbízott kapitányként helyettesíti őt - ugyanabban a stílusban játszatja a válogatottat, mint korábban ő tette. „Az elején kicsit kényelmesen és hibákkal játszottak a lányok, de mentek tovább, és ennek meglett az eredménye" - állapította meg az eddigi mérkőzéseket értékelve, majd dicsérte a csapat összhangját, amely szerinte „sok mindenre elég lehet", idézi az MTI.

A vb-esélyekről azt mondta, hogy a norvég válogatott a legerősebb a mezőnyben, de a dánok, a spanyolok és a montenegróiak is nagyon jól kezdtek, a magyar csapat pedig szerinte a sötét ló szerepét töltheti be a szerbiai tornán. „Van egy rossz hírem az ellenfeleknek: senki sem mehet biztosra Magyarország ellen" - szögezte le Böhn.

A magyar női kéziválogatott a múlt héten könnyfakasztó Mikulásnapi-üzenetet küldött Skype-on a gyógyuló Böhn-nek, amelyet a norvég TV2 is bemutatott.