Még mindig nem tudják, mekkora egyéniség Nagy

2015.06.01. 06:09

A nyolc gólig jutó veszprémi csapatkapitány, Nagy László érthető csalódottsággal értékelt a 28-23-ra elveszített Bajnokok Ligája döntő után.

„Nagyon erős Barcelonától kaptunk ki, amelyik végig a kezében tartotta a meccset. Védekezésben és kapusteljesítményben nem voltunk olyan jók, mint korábban, pedig éppen erre készültünk egész évben. Igaz, hogy nem életünk meccse volt, de szeretnénk ismét bekerülni a döntőbe, és azt meg is nyerni”

Gulyás Péter azzal kezdte, hogy a fájdalom ellenére büszkének kell lenniük, mert 13 év után ismét BL-döntősök voltak, és ezért a klub valamennyi dolgozója mindent megtett. 56 meccset játszottak, volt két tét nélküli vereségük, és most, a Barcelona elleni.

„Lépésről lépésre haladunk, tavaly csak itt voltunk, most nyertünk is egyszer. A kapusaink nem védtek olyan jól, görcsössé váltunk támadásban, nagyjából ezért nem sikerült nyerni.”

A kapus Mikler Roland kifejtette, tíz hónapja erre készültek, eljutottak oda, ahová szerettek volna, de a befejezés nem sikerült. „Megérdemelten nyert a Barcelona, jobbak voltak, csak gratulálhatunk nekik.”

Iváncsik Gergő, aki már 2012-ben is játszott BL-döntőt, azt mondta, nem tudja összevetni a két finálét, bár sajnos nyilvánvaló hasonlóság, hogy mindkétszer az ellenfél ünnepelt.

„Nem voltunk annyira frissek, mint a Barcelona, ez volt a vereség egyik oka. Nem tudtuk a fontos helyzeteinket belőni, elmaradtak az indításgólok, ezek voltak azok az elemek, amiben alulmaradtunk. Mindig lehet valamin változtatni, és fogunk is jövőre, tudunk még fejlődni. Mert csak háromszor kaptunk ki a szezonban, most mégis van bennünk némi keserűség. El kell egy kis időnek telnie, hogy örülni tudjunk ennek az ezüstnek” - összegzett a szélső, akinek nem volt cseréje Ugalde kéztörése miatt.

A Velux 2020-ig marad 

Vannak dolgok, amik állandók az EHF-nél. Ilyen, hogy a kölni helyszín, mint Európa egyik legnagyobb csarnoka még évekig a Final Four helyszíne lesz. Az is állandó, hogy a főszponzor, a Velux szintén még öt éven át a nevét és a pénzét adja ehhez az eseményhez. 

Carlos Ortega edző kesergett is egy keveset, bár valószínűleg kissé félre értett egy kérdést, ami arra utalt, hogy a végén Nagy volt az egyetlen, aki mert vállalkozni, nem riasztotta a felelősség.

Erre aztán úgy reagált, hogy néhányan még mindig nincsenek tisztában azzal, mekkora játékosegyéniség játszik a csapatban.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a klub előző két balkezes játékosa, Marko Vujin (Kiel) és Kiril Lazarov (Barcelona) a négyesdöntő két meccsén összesen hét gólt lőtt, amiben voltak hetesek, míg a 34 éves Nagy a döntőben egyedül 8 akciógólt szerzett, és a legfontosabb poszton védekezett is.

Ortega jövőre már együtt dolgozhat az izlandi Aaron Palmarssonnal, és majd jöhet a feladat, hogy az idősebb játékosok pályán töltött idejét egy kissé csökkentse, és a fiatalok tehermentesítsék őket.

Palmarsson érkezése azért fontos például, mert irányítani és befejezni is tud, míg most például a spanyol irányító, Chema nem lőtt kapura.  

Kálomista Gábor a klub társelnöke kijelentette, nem boldogok, de csalódottságra sincs okunk. „Bebizonyítottuk, hogy itt van a helyünk a Final Fourban. Mindig szeretnénk előrébb jutni, és jövőre szeretnénk nyerni a BL-ben.”