A Győr magabiztosan verte a BL-győztest

2016.01.09. 17:55 Módosítva: 2016.01.09. 18:28

A Győr Audi ETO KC végig vezetve, kiváló kapusteljesítménnyel győzte le a Bajnokok Ligája előző idényének győztesét, a Buducsnoszt. Volt, hogy a Győr öt góllal is vezetett, végül 22-20-ra megnyerte a meccset.

Csak a negyedik percben esett a meccs első gólja, de a Győr a hetedikben talált be először, utána viszont fej-fej mellett haladt a világ két legjobb női kézicsapata.

Remek taktikát választott a jól összeszokott Buducsnoszt ellen a Győr, Heidi Löke pedig lehetetlen helyzetekből lőtte a szebbnél szebb gólokat, Groot átlövései rendre célt találtak, a kapuban Grimsbö pedig nagyszerűen védett.

Ennek is köszönhető, hogy a 21. percben már három gól volt az előny, bár a montenegrói BL-címvédő rendre visszajött, az első félidőt kétgólos, 13-11-es előnnyel sikerült zárni. A Buducsnoszt játéka azért hagyott kívánni valót maga után, főleg a lendületük a nem a megszokott volt.

A második félidő első felében Sulland góljai demoralizálták a Buducsnosztot. A norvég világbajnok négy gólt lőtt, a Győr most már masszívan 3-4 góllal vitte végig a meccsnek ezt a szakaszát. A 48. percben már 19-14 is volt ide, de a Győr gyorsan kapott újabb két gólt, így maradt a három közte.

Amikor pedig bravúr kellett, akkor mindig ott volt Grimsbö, aki a meccsnek ezen szakaszában 43 százalékos védéshatékonyságon állt. Heidi Löke fontos gólja után két gólra zárkózott a BL-győztes. Szerencsére azonban Győr norvég kapusa az utolsó két percben zseniális védésekkel tartotta meg a mieink előnyét, ráadásul az emberelőnyben is játszottunk.

A Győr végül nagyon magabiztos játékkal legyőzte a Bajnokok Ligája címvédőjét, ezzel fontos lépést tett a négyesdöntő felé. A Győr a svéd Sävehof otthonában folytatja majd.

  • Győri Audi ETO–Buducsnoszt 22-20 (13-11)

„Ez a hit és az önbizalom győzelme volt, illetve a szurkolóink győzelme is egyben. Sérült játékosaink erőt adtak nekünk. A Buducsnoszt együttesét minden poszton klasszisjátékosok alkotják, nagyon figyeltünk a lövőikre, és sikerült is kontrollálnunk őket" - mondta a lefújás után a Sport Televíziónak a győri vezetőedző Ambros Martín.

„Amikor nehézségekkel szembesülünk, elsősorban az extrateljesítmények lendítik tovább a csapatot, és ebből ma többet is láthattunk. Sok játékosunk elfáradt, ennek ellenére mindent beleadtak, ez nagyon fontos volt. Nem szabad álmodoznunk, lépésről lépésre kell haladnunk, senki ne képzeljen többet ebbe a sikerbe" - mondta.