Miklós
-7 °C
2 °C

Ne temesse a kéziseket, semmi sincs veszve

DACSA20160120003
2016.01.22. 10:45
A magyar kéziválogatott nem a legjobb kilátásokkal folytatja a küzdelmeit az Eb középcsoportjában az olimpiai kijutásért. De semmi nincs veszve.

Amikor 2003-ban és 2011-ben a magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az olimpiára, arra is szüksége volt, hogy más meccseken szerencsésen alakuljanak az eredmények, és mindkét korábbi vb-n is volt olyan meccsük, amikor a szurkolók alig várták, hogy vége legyen, mert rossz volt nézni.

Itt jár a mostani válogatott is. A rossz meccsen már túl vagyunk, a dánok simán nyertek 30-22-re a lengyelországi Európa-bajnokságon, a java azonban még csak most jön. Ahogy a számolgatásban is még csak most kezdenek felpörögni az események.

De ami a legszebb: már egy győzelem is elég az olimpiai selejtezőhöz, ha a többi eredmény szerencsésen alakul. Ez lenne a kedvező forgatókönyv:

  • A svédek eggyel legyőzik az oroszokat pénteken
  • A magyarok kettővel legyőzik a svédeket szerdán
  • Eközben egyik válogatott sem nyer több meccset (orosz, svéd)

Ez a hármas összevetés nekünk kedvezne, és a középdöntős csoport negyedik helyét könnyedén elérhetjük.

A másik ágon eközben a norvégoknak kell drukkolni, hogy megverjék a macedónokat, mert azzal a norvégok a másik csoportban nem lehetnek negyediknél rosszabbak, sőt valószínűleg a harmadik hely az övék.

Ami egyben azt jelenti, hogy ők ugyan előttünk vannak, de ez a két válogatott szerezte meg az innen kiadható két helyet. Mi több, a norvégok várhatóan egy erősebb olimpiai selejtezős csoportba kerülhetnek.

De persze sokkal jobb lenne, ha meglepetést okozva a magyarok legyőznék a németeket - még egyszer sem játszott a csapat a tudása közelében -, ami 2011-ben már sikerült, és az a siker megnyitotta az utat az olimpiára.

Talant Dujsebajev a dánok ellen megfelelő tervet eszelt ki - emelkedett hangnemben adta ezt tudtára mindenkinek -, most a németek rohanását kellene megfékezni.

A csoportok:

  • 1. Dánia 4 pont, 2. Spanyolország 4, 3. Németország 2, 4. Oroszország 2, 5. Svédország 0, 6. Magyarország 0.
  • 1. Horvátország 4 pont, 2. Franciaország 4, 3. Lengyelország 4 (egy meccsel kevesebbet játszott), 4. Norvégia (egy meccsel kevesebbet játszott) 4, 5. Macedónia 0, 6. Fehéroroszország 0.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.