4 gólos hátrányból verte idegenben a BL-győztest a Veszprém

2016.02.27. 19:25
A 2014-ben BL-győztes Flensburg tízzel verte a Kielt, a Veszprémmel azonban nem bírt. Nagy meccs volt, remek fordítás.

Óriási volt a tét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen a csoport német éllovasához, a Flensburghoz látogatott a Veszprém.

Ha a magyarok kikapnak, nem juthatnak előrébb a csoport harmadik helyénél, aminek a négyes döntőért vívott harcban van jelentősége. Ennek már nincs jelentősége, mert a bravúros győzelemmel a Veszprém még a csoport első helyét is elcsípheti. 

A magyar bajnok a szlovén szélső Marguc góljával 1-0-ra vezetett, utána azonban nagy erőkkel futott a hazai csapat után.

12-8-ra is vezetett a Flensburg a 27. percben, mert jól kapcsolták ki a magyar lövőket, különösen Palmarssont. Nagy László jól játszott, az egyik védekezési helyzetben azonban megsérült, így nem tudott a pályán maradni, ápolni kellett.

A félidőre 12-10 volt az állás, a fordulás után a Veszprém fokozatos tüntette el a hátrányát, és 15-nél utol is érte ellenfelét.

Sőt, a vezetést is átvette, Alilovic hatalmas bravúrja után pedig Marguc rohant végig a pályán, és a 43. percben már 20-18-ra vezettek a mieink.

Többször is volt három gól a magyaroknak, a németek kapust cseréltek tíz perccel a vége előtt, Möller váltotta Anderssont, és azonnal egy védéssel nyitott.

Az utolsó tíz percben pedig egy újabb meccs kezdődött, nézzük.

Mogensen találatakor 24-23-as magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Iváncsik Gergő első gólja jobbkor nem is jöhetett volna.

Mogensen megint lőtt egyet, Nagy László erre válaszolt, a kapufáról ment be a labda. Alilovic nagyot védett, az utolsó öt percnek 26-24-es magyar vezetéssel vágtak neki a csapatok.

Nagy nyolcadik gólja után időt kért a német szakvezető.

Alilovic újabb bravúrja után a Veszprém már nem sietett a támadások befejezésével, de váratlanul pontatlanná vált.

A balkezes Jakobsson közelebb hozta csapatát, megnyitották a védekezésüket, Szliskovics kapufát lőtt, Svan a szélről 27-26-ra alakította az állást, és ekkor még több mint 2 perc volt hátra.

Sabaté is időt kért, mert hirtelen szorossá vált a meccs. Nagy hetest harcolt ki, Marguc a kapuba pattintotta.

Kozina volt eredményes, erre Nagy bombázott a kapu alsó sarkába. Lauge a felsőt lőtte szét.

A Veszprém labdát veszített, a Flensburg azonban az utolsó támadását nem tudta értékesíteni, így 29-28 lett.

A zárókörben a 22 pontos PSG és a 20 pontos Flensburg egymással játszik, a 21 pontos Veszprém pedig fogadja a lengyel Plockot. A csoportból az első hely egyből negyeddöntőt ér, a második helyezett pedig elvileg könnyebb ellenfelet kap a nyolcaddöntőben, mint a harmadik.