Az olimpia miatt lett román kapitány a győri kéziedző

2016.10.05. 17:47

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata kedden jelentette be, hogy Ambros Martín vezetőedző Románia női válogatottjának a kapitánya is lesz. A spanyol edző aklub honlapján tette közzé indoklását.

Martín 2014 óta szeretett volna valahol szövetségi kapitányként dolgozni, mert minden vágya az, hogy olimpián szerepelhessen csapatával, ha az már játékosként nem sikerült neki. Úgy érzi, hogy van annyi energiája, hogy a klubban elvégzett feladatai mellett szövetségi kapitány is legyen. Ezt szerinte bizonyította is, amikor ideiglenesen Elek Gáborral vitték együtt a magyar válogatottat, ahol maradt volna, de végül a magyar szövetség mást választott.

A románok már 2015-ben is hívták kapitánynak, de akkor nemet mondott. A mostani szerződés mellett az szólt, hogy négyéves, a 2020-as tokiói olimpiáig szóló szakmai tervezésben vehet részt.

Martín tudta, hogy a két ország között nem felhőtlen a viszony, de ő csak sportszakmai alapon döntött, sajnálja, ha valakit bánt az, hogy román kapitány lett. „Mindig is úgy gondoltam, hogy a sport révén egyesíteni lehet és kell is az embereket, nem pedig szétválasztani, megosztani őket."