A Siófok nyerte a női kézilabda EHF-kupát

2019.05.11. 22:26

A Siófok nyerte a női kézilabda EHF-kupát, miután a döntő visszavágóján 26-21-re nyert. Mivel az első meccsen, Dániában döntetlen lett a végeredmény, így magyar csapat lett az első az idei sorozatban.

Az első félidőben egy ideig kiegyenlített játék folyt, majd az utolsó tíz percet nagyon megnyomta a magyar csapat, így 14-10-es előnnyel vonultak pihenni.

A második félidőben a dánok megpróbáltak mindent, de nem tudtak olyan meglepőt húzni, amelyre nem lett volna siófoki válasz. Sőt, a félidő felénél 22-14 is volt a javunkra.

Tod Odvar Moen csapata gyakorlatilag végig tartani tudta az első félidőben megszerzett előny és még egy keveset rá is tudott tenni.

A Siófok az egész sorozatban csak kétszer kapott ki. A meccsen a legeredményesebb játékos Estelle Nze Minko lett hét góllal, Andrea Kobetic hat góllal zárt. A Siófok a hetedik magyar csapat, amely megnyerte a sorozatot.

Női EHF Kupa, döntő, visszavágó:

Siófok KC-Team Esbjerg (dán) 26-21 (14-10)

Gólszerzők: Nze Minko 7, Kobetic 6, Aoustin 5, González Álvarez 3, Böhme, Jezic 2-2, Elghaoui 1, illetve Jacobsen 6, Polman, Liscevic 5-5, Jörgensen, Sa. Solberg 2-2, Danielsson 1

A párharcot a Siófok nyerte 47-42-es összesítéssel.