EHF-kupa: egy pillanatra sem vezetve szerzett pontot a Tatabánya

2020.02.22. 18:52

A Tatabánya 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d'Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Győrben.

A Tatabánya pontatlan játékkal kezdte a mérkőzést, így amikor a franciák elég gyorsan 3-0-s előnyre tettek szert, Vladan Matić vezetőedzőnek már a negyedik percben el kellett használnia egy értékes időkérést. Ezek után még percek kellettek, mire rendeződött a Tatabánya játéka, csak a hetedik percben szerezték meg az első góljukat, utána viszont Ancsin Gábor vezérletével egy 5-1-es sorozattal felzárkóztak, ám az első félidő hajrája a pontosabban célzó franciáknak sikerült jobban, így négy gól volt a különbség a szünetben.

A második félidő elején aztán a magyar csapat egy 6-1-es szériával egyenlített. Az 58. percben emberelőnyben, egygólos hátránynál a bosnyák beálló, Vladimir Vranjes ziccert hibázott, a következő támadásból a Pays d'Aix betalált. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám az orosz Vitalij Komogorov gólja után, az utolsó percben a franciák a kapufát találták el, Ancsin Gábor pedig öt másodperccel a vége előtt egyenlített. A Tatabánya egyszer sem vezetett a mérkőzésen, egy pontot mégis megmentett, írja az MTI.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin volt hat góllal, Komogorov ötször volt eredményes. Az egy győzelemmel és két döntetlennel álló Tatabánya jövő vasárnap a PAUC otthonában folytatja szereplését az EHF-kupa csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, D csoport

  • Grundfos Tatabánya KC-Pays d'Aix Université Club (francia) 24-24 (11-15)