Ki állítja meg ezt az embert az NBA-rájátszásban?

2015.05.04. 10:55

A Golden State Warriors az NBA-rájátszás körében 4-0-ra elintézte a New Orleans Pelicanst, most ott folytatták, ahol abbahagyták, a konferencia-elődöntő első meccsén 101-86-ra intézték el a Memphis Grizzliest, különösebb erőfeszítés nélkül.

A hírek szerint a héten megnevezik a Warriors-sztár Stephen Curryt MVP-nek, ő a vasárnap esti meccsen huszonkét ponttal és hét assziszttal zárt, és most is voltak olyan villanásai, mint például ez a hát mögötti passz. 

Eredmények
főcsoport-elődöntők, 1. mérkőzések:
kelet:
Atlanta Hawks-Washington Wizards 98-104

nyugat:
Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 101-86

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.

A Grizzliesnél több ember hiányozhat a párharcból, és az első meccsen erőből sem tudták megoldani a dolgot, kérdés, hogy ezen tudnak-e változtatni a következő meccseken, mert a Warriors a jelek szerint nem ragadt be a viszonylag hosszabb pihenő után.

És mivel a Los Angeles Clippers egy hétmeccses párharcban rengeteg erejét felélve kiejtette a rájátszásból a San Antonio Spurst, ezzel simább lehet az út Curryéknek az út az NBA-döntőbe. Sokak szerint a Spursnek lett volna igazán esélye, hogy megállítsa a Warriorst a konferenciadöntőben. Most a Clippersre vagy a Rocketsre hárulhat a feladat.

  • A Clippers ugyanis a Houston Rocketsszel játszik majd az elődöntőben, és a Los Angeles-ieknél elég valószínű, hogy az elején hiányozni fog a Spurs elleni hetedik meccs hőse, Chris Paul, aki a győztes pontokat szerezte. Paulnak húzódása van, de a legutóbbi meccsén tripla duplával záró Blake Griffintől attól még ugyanúgy tarthatnak a houstoniak. Ellenben a Rockets lesz a kipihentebb, hat napja játszottak legutóbb, miután 4-1-re kiejtették a Dallas Maverickst. A kérdés az, hogy mit kezdenek majd James Hardennel. 
  • Keleten a Cleveland Cavaliers-Chicago Bullsra figyel majd mindenki, meg tulajdonképpen ebben a körben ez a legnagyobb rangadó. Elég nehéz ügy lesz ez LeBron Jamesnek, ha zsinórban ötödik alkalommal akar az NBA-döntőben szerepelni. Elvesztették Kevin Love-ot vállsérülés miatt, J.R. Smith az első két meccsen nem játszhat, mert összeszedett egy eltiltást. Így még nagyobb lesz a teher LeBronon, de emiatt ő nem lesz zavarban. És Irving sem lesz zavarban, ha többet kell majd vállalnia támadásban. A Bullsnál viszont Derrick Rose szuperul játszik eddig a rájátszásban, egészséges, és úgy általában a chicagóiaknál nagyobb a merítési lehetőség. Simán lehet, hogy hét meccsig megy majd ez a párharc is.
  • Az itteni győztesre az Atlanta Hawks vagy a Washington Wizards vár. Vasárnap este a Wizards került előnybe, miután megnyerték az első meccset. A Hawks tűnik esélyesebbnek, de nem lesz könnyű menet az előző fordulóban a Torontót kisöprő Wizards ellen.