Londonban olimpiai érem járt volna ezért a zsákolásért

2016.02.17. 08:09

Szombaton (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) az elmúlt évek egyik leglátványosabb zsákolóversenyét tartották az NBA All-Star-gáláján. A győztesnek választott Zach LaVine és a vesztes Aaron Gordon tényleg mindent bevetett, volt légdeszkán pörgő kabalafigura, őrült forgás, és – majdnem – a büntetővonalról indított repülés.

LaVine teljesen megérdemelten nyert, még ha Gordon ötletesebb is volt, az viszont csak a zsákolóverseny után derült ki, hogy az Orlando Magic játékosa egészen elképesztően atletikus: az ESPN SportsCenternél ugyanis kiszámolták, hogy az egyik kabalafigurás zsákolás előtt 231 centi magasra emelkedett a törzse, ezzel pedig olimpiai érmet nyert volna Londonban.

Aaron Gordon elevated so much on his dunk that he could've won an Olympic high jump medal.

SportsCenter (@sportscenter) által közzétett videó,

2012-ben az olimpián ugyanis csak két embernek sikerült magasugrásban átvinnie ezt a szintet, a győztes orosz Ivan Uhovnak (238 cm) és az ezüstérmes amerikai Erik Kynardnak (233 cm), míg bronzérmet megosztva hárman kaptak 229 centis ugrásukért: Mutazz Ísza Barsim, Derek Drouin és Robert Grabarz.

Vagyis Gordon a 231 centis emelkedéssel olimpiai érmet jelentő magasságot ugrott – bár az olimpián nem parkettán, és nem kosarascipőben futnak neki, de attól még jól mutatja a 20 éves kosaras fizikai adottságait.

Gordon egyelőre nem került az amerikai válogatott közelébe, így Rióban biztos nem lesz esélye arra, hogy kosárlabdában akár bármilyen más érmet szerezzen, de Tokióban ez már akár reális cél is lehet a 2013-ban U19-es vb-t nyerő játékosnak.