Női kosárlabda-Eb-selejtező: 24 pontos győzelem a portugálok ellen

2016.11.19. 22:04

A magyar női kosárlabda-válogatott 24 ponttal legyőzte a portugálokat Pécsen az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában. 

Az eddigi négy fordulóban Stefan Svitek szövetségi kapitány csapata három meccset megnyert, egyet - Izlandon - pedig elvesztett, és csak rosszabb kosárkülönbséggel szorult a szintén 3/1-es győzelmi mérleggel álló szlovákok mögé a második helyre.

A Lauber Dezső Sportcsarnokban a vendégek 10-7-nél még vezettek, ezután fordított a válogatott, majd magabiztosan növelte előnyét. A második negyedben Fegyverneky Zsófia vezérletével nőtt a különbség, így a hazaiak a nagyszünetben már 14 ponttal vezettek.

A folytatásban a portugálok hatékonyabban támadtak és védekeztek, mint korábban, Svitek kapitány időt kért, ezután  nyolcról 19 pontosra növelték előnyüket Fegyvernekyék. A negyedik negyedben a húsz pontot is meghaladta a különbség, és végül rendkívül sima győzelmet aratott a magyar válogatott.

A magyarok szerdán a szlovákiai Pöstyénben zárják a selejtezőt, és ha ott is nyernek, akkor biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő Eb-re. A részvétel akkor is lehetséges, ha kis pontkülönbséggel kikapnak Szlovákiában.

Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező csehek alanyi jogon kapnak indulási jogot. (MTI)

Eredmény, E csoport, 5. forduló:

Magyarország-Portugália 68-44 (22-13, 17-12, 16-11, 13-8)

A legjobb magyar dobók: Fegyverneky 12 pont, Zele 9, Vandersloot 9