Utolsó másodperces hármassal állították meg LeBronékat

2017.05.22. 09:53

Egészen váratlan dolog történt az NBA-rájátszásban hétfő hajnalban: zsinórban kilenc megnyert mérkőzés után kikapott a LeBron James által vezetett Cleveland Cavaliers, ráadásul a Boston Celtics egy utolsó másodpercekben szerzett triplával verte meg őket. 

Két okból volt nagy szám a bostoniaktól, hogy meg tudták nyerni a főcsoport-döntő harmadik mérkőzését: egyrészt nem játszott a csapat egyik legjobbja, Isaiah Thomas, másrészt a meccsnek volt olyan pontja, amikor már huszonegy pontos hátrányban voltak a clevelandiekkel szemben.

Az utolsó másodpercekig nyitott maradt meccs, végül a Celtics egy hárompontossal döntötte el. Tíz másodperccel a vége előtt hozták játékba a labdát, majd Marcus Smart passzolt Avery Bradleyhez, aki három másodperccel a vége előtt megpróbálkozott a hármassal.

A labda körbetáncolta a gyűrűt, de ezzel még szívességet is tett a Bostonnak, mert majdnem lepörgött az óra, mire behullott, így csak egyetlen tizedmásodperc maradt, innen már nyilván a Cavaliers sem tudott csodát tenni. 

LeBron Jamesnek nagyon nem ment ezen a meccsen, kilenc mezőnypróbálkozásából csak egy ment be az első félidőben, végül tizenegy ponttal zárt, ő szerezte a csapatában a legkevesebb pontot, nem győzött a vereség után bocsánatot kérni.

A Clevelandnek azért nem kell aggódnia, mert a négy győzelemig tartó párharcban még mindig vezet 2-1-re.

Keleti főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:

Cleveland Cavaliers-Boston Celtics 108-111

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Cleveland javára.