Harden 50 ponttal zilálta szét LeBronékat

2018.12.14. 09:34

James Harden szenzációs játékkal vezette győzelemre a Houston Rocketset a Los Angeles Lakers ellen. A Houston kosarasa 50 pontot dobott, ráadául tripla-duplával zárt.

Harden a negyedik negyedben meglepte csapatát, nem nagyon csinált még sosem ilyet, de arra kérte Mike D'Antoni edzőt, hogy cserélje le, mert fáradt. D'Antoni teljesítette a kérést, Harden kicsit fel is töltődött, majd az utolsó öt percben bevágott még 11 pontot. Harden 50 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal zárt, ez volt szezonjában a második tripla-duplája.

Harden karrierjének negyedik olyan tripla-dupláját érte el, ami közben 50 pontot is szerzett. Ezzel egyedülálló az NBA-történetében.

James Harden (középen) a kispadon
James Harden (középen) a kispadon

A Lakers kulcsembere, LeBron James 29 pontot dobott, neki az volt a legnagyobb baja, hogy Hardent túl sokszor faultolták, és így sok büntetőt dobhatott, amiből jól is jött ki, 19-ből csak egyet hagyott ki a Rockets legjobbja.

A német Dirk Nowitzki először játszott a szezonban, és ezzel a Dallas Mavericks kosarasa történelmet is írt, hiszen 21. szezont még egyetlen játékos sem töltött ugyanannál az NBA-s csapatnál. 

Eredmények:

  • Houston Rockets-Los Angeles Lakers 126-111
  • San Antonio Spurs-Los Angeles Clippers 125-87
  • Orlando Magic-Chicago Bulls 97-91
  • Phoenix Suns-Dallas Mavericks 99-89