Talmácsi nem indul a világbajnokságon

2011.02.28. 21:26

Hónapokig tartó halogatás után megszületett a hivatalos döntés: Talmácsi Gábor nem áll rajthoz az idei világbajnokságon.

"Motorversenyző vagyok, akinek az élete a versenyzés, de ahogy korábban már mondtam, nem mindenáron. Nagyon kemény időszakon vagyok túl. Hosszú tárgyalásokat folytattam a G22 csapattal, akik a lehetőségeikhez mérten tényleg mindenben próbáltak segíteni. Azonban az elmúlt időszak nehézségei túl sokat kivettek belőlem mentálisan és lelkileg egyaránt, és bár fizikailag folyamatosan készültem, mégsem érzem magam készen az idei vb-re. Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de figyelembe vettem azt, hogy nemcsak magamért és a versenytársaimért vagyok felelős a pályán, hanem a szponzoraimért, a szurkolóimért, a csapatomért."

Talmácsinak aláírt szerződése volt a Jack&Jones by A. Banderas csapattal, azonban decemberben a spanyolok visszaléptek az indulástól és a magyar csapat nélkül maradt. Talmácsi több ajánlatot is kapott, tesztelt is, pénzért vehetett volna ülést, de ezt nem vállalta.

A 29 éves Talmácsi 2007-ben világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-ben, tavaly a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. A 18 futamos világbajnokság március 20-án rajtol Katarban.