25 év szünet után újra kamion Eb a Hungaroringen

2015.09.04. 10:59

A szervező Truck Race Promotion Kft. két évig dolgozott azon, hogy 25 év szünet után újra kamion Európa-bajnoki hétvégére kerüljön sor a Hungaroringen, ahová sok nézőt várnak szombatra és vasárnapra - hangzott el a verseny pénteki sajtótájékoztatóján.

Őry Tamás, a cég vezetője azt mondta, az előkészítésben és a verseny Magyarországra hozatalában a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája sokat segített azzal, hogy sorra nyerte és nyeri a futamokat.

"A magyar egy sportszerető nemzet, s abban bízunk, hogy a közönség szeretettel fogadja majd itt Norbit és az Eb-mezőnyt" - jelentette ki Őry Tamás.

A hétvége várható főszereplője, az Eb-pontversenyben most is 76 pontos előnnyel vezető Kiss köszönetet mondott a Hungaroring Sport Zrt-nek és a szervezőknek azért, hogy hosszú szünet után sikerült Magyarországra visszahozni a kamionversenyzést.

"Nagy öröm, hogy most végre meg tudjuk mutatni a hazai közönségnek élőben, hogy pontosan mit is csinálunk" - mondta a 30 éves szombathelyi pilóta. Hozzátette, reméli, hogy kiváló eredménnyel zárnak a magyar nézők előtt.

Gyulay Zsolt , a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a pályát üzemeltető cég életében ez egy fontos állomás, ráadásul a túraautó-világbajnokságon szereplő Michelisz Norbert után újabb helyi hősnek szurkolhatnak a magyar nézők.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a BKK sűrűn közlekedő és díjmentesen igénybe vehető buszjáratot indít a Hungaroringre az Árpád-híd pesti hídfőjétől, valamint a mogyoródi HÉV-állomástól, illetve sűríti a gödöllői HÉV vonalán a járatokat, hogy a nézők tömegközlekedéssel is könnyen meg tudják közelíteni a pályát.