Sosem láttam ilyennek Valentinót, de újra csak motorozni akar

2015.12.29. 12:48

Valentino Rossi minden idők talán legdrámaibb, de mindenképp legbotrányosabb MotoGP-szezonja végén veszítette el a világbajnokságot csapattársával, Jorge Lorenzóval szemben, és ellenfelei, illetve a legtöbb szakértő szerint ezzel elszalasztotta esélyét a 10. vb-címére.

Rossi februárban már 37 éves lesz, míg riválisai, Lorenzo csak a 29-et tölti, Marc Marquez meg csupán 23 lesz, így ésszerűen igazuk is lenne.

Az olasz nem ért egyet. "Ha megnézik az emberiség történetét, 36 és 37 éves kor között nincs nagy különbség. Nem aggódom, jövőre többé kevésbé ugyanerre a tempóra leszek képes".

Jövőre új gumikkal megy a MotoGP, a Rossinak annyira nem kedvező Michelinre térnek vissza a Bridgestone-ról, szerinte ettől függ sok minden.

Rossi már újra a ranchen edz
Rossi már újra a ranchen edz

"A motiváción, a Michelin gumi és a Yamaha együttélésén és a napi munkán rengeteg múlik. Jövőre új történet kezdődik, és én próbálkozni fogok, mint mindig" - mondta az Autosportnak.

A Gazzetta.it karácsony után édesanyjával, Stefania Palmával készített interjút, aki természetesen szintén beszélt fia életéről.

"A vb vége után nagyon el volt keseredve, sosem láttam még ilyennek. Aztán elment ralizni, az helyretette kissé. (Megnyerte a Monza-ralit.) Valentino mindig optimista, készen áll újra, 37 évesen is ezt csinálja, ő motorra született. A szomorúsága idővel elmúlt, újra motorozni akar."