Sci-fiből rántották elő a jövő robot-versenyautóját

2016.04.01. 08:18

Nem csak a kinézete miatt mondjuk az első hivatalos Roborace-versenykocsi tervére, hogy sci-fibe illene, az autót ugyanis az a Daniel Simon álmodta meg, aki többek között a TRON és az Amerika Kapitány filmek járműveit tervezte, és dolgozott a Feledés és a Prometheus képi világán is. De már valódi kocsik, például a Bugatti vezető tervezője is volt, és a HRT Forma-1-es csapat 2011-es festése is az ő nevéhez kötődik. Ez a sorozat lehet 2016-tól a Forma-E betétbajnoksága.

Simon szabadabban tervezhette meg az autót, mert az önvezetés miatt nincs szükség fülkére benne. A leszorítóerő nagy részét maga a kocsi alváza, illetve a test kerete adja majd, amik önmagukban terelőszárnyak is.

„Nagyon fontos volt, hogy valami gyönyörűt, lenyűgözőt alkossunk, ami emellett természetesen a lehető legjobb teljesítményre képes” – nyilatkozta Simon, aki hozzátette, hogy nagy kihívás volt számukra, hogy a korábban teljesen elkülönülő autóipart és mesterséges intelligenciát ötvözzék úgy, hogy az hihetetlenül erős legyen.

A Roborace sorozat vezérigazgatója, Denis Sverdlov szerint a Robocar az eddig megtervezett legokosabb jármű a Földön. „Az új sorozat játék, motorsport, technológiai fejlesztés és szórakoztatás együtt” – véli Sverdlov.

Az első, bemutató jellegű Roborace versenyre a 2016-17-es Forma-E szezon alatt kerülhet sor.