Dupla dobogóval villant Michelisz pilótája Monzában, 2. az összetettben

2017.05.14. 11:22

A szombati fantasztikus kettős M1RA-győzelem után jóval nehezebb vasárnapi futamra lehetett számítani Monzában a TCR International negyedik hétvégéjén, hiszen a fordított rajtrács miatt Tassi Attila és Roberto Colciago a 8-9. helyről rajtolhattak csak.

De pont a rajt az erőssége mindkét versenyzőnek, Colciago jól is kapta el az indulást, az első kör közepére már az ötödik helyért harcolt, Tassi viszont összeakadt egy Alfa Romeóval az első sikánban, és ezzel a hasonlóan járt Hugo Valente-tal együtt nagyon visszaestek.

Colciago is beszorult középen az ötödik Mat'o Homola mögé, a negyedik kör elején viszont az egyik Audival összeakadva levágta az első sikánt, így megelőzve Homolát. Innen lendületre kapott az olasz, az ötödik kör végén megelőzte a negyedik Pepe Oriolát, a hatodikban pedig Jean-Karl Verney mellé szúrt be erőszakosan, amivel már dobogós helyen találta magát.

Ez sem volt elég neki, James Nasht, majd az utolsó előtti körben az első sikánban újra egy kis levágással vágott Stefano Comini elé az élre, de hamar vissza is adta neki a pozíciót, újabb helye pedig már nem volt támadni, így a kilencedik helyről indulva, nagyokat előzve végül második lett a kétszeres címvédő mögött. A harmadik helyet a szintén audis Frédéric Vervisch szerezte meg, Tassi hatalmasat hajrázva kilencedik lett a 17. helyről feltörve, Ficza pedig a még pontszerző 10. helyen ért célba.

A versenybírók kielemezték Colciago 4. körös előzését, amikor Homolát hagyta le, és megbüntették, de csak a következő, salzburgringi futamra kapott 5 rajthelyes büntetést, amikor úgyis plusz kilókkal versenyzik majd, így ez még szerencsésnek is felfogható.

Colciago a remek monzai hétvége után az összetett második helyén áll 97 ponttal, 26 ponttal az első Jean-Karl Vernay mögött. Tassi a negyedik, közé és M1RA-s csapattársa, Colciago közé Comini jött fel. A csapatösszetettben a M1RA előnye 24 pont a Comtoyou Racing előtt, Michelisz csapatának 175 pontja van négy hétvége után.

A TCR International Series június 10-11.-én folytatódik a Salzburgringen.