Keszthelyi Vivien Forma-3-as csapathoz igazolt

2019.01.02. 10:19

Keszthelyi Vivien 2019-ben a Forma-3-ban is versenyezni fog, a BlackArts Racing pilótája lesz az ázsiai téli sorozatban. A 18 éves autóversenyző rekordot is döntött, ő a legfiatalabb magyar, aki egy teljes szezont versenyezhet F3-ban.

Keszthelyi így két sorozatban fog versenyezni idén. Sokat fog ingázni, szoros lesz a versenynaptára. Európában a csak a nők számára megalapított W Series kvalifikációjában indul, míg Ázsiában az F3 Asian Championship Winter Series résztvevője lesz. A magyar pilótanő itt férfiakkal indult egy mezőnyben, ez élete első formaautós sorozata, korábban csak túraautós versenyeken indult.

VivienKeszthelyi F3AsianChampionship WinterSeries Announcement (

„A W Series megalakulásával át kellett gondolnom, hogy hol folytassam a karrieremet. A napokban lettem 18 éves, még elég fiatal vagyok a formaautós tapasztalatok megszerzéséhez, ráadásul a Formula 3-ban szerzett tudás mindkét csúcskategória eléréséhez segítségemre lehet a jövőben. A vezetéstechnikai elsajátítására komoly kihívásként tekintek, hiszen formula autós múlttal nem rendelkezem, és gyakorlatilag az alapoktól kezdve kell megtanulnom a versenyautó vezetését. A hátsókerék-hajtású, azon belül is a formula autós tapasztalatok megszerzésével azonban nem várhatok, mert csak akkor van esélyem tovább lépni, ha ezeket minél hamarabb begyűjtöm" – áll a csapata által kiadott közleményben.

Az ázsiai bajnokságban Keszthelyi Tatuus T-318 autót fog vezetni. Sok ideje nem marad a tetszelésre, csak közvetlenül az első versenye előtt tud beülni a kocsiba.

A téli bajnokság azért nem túl hosszú, csak három versenyhétvégére korlátozódik, összesen kilenc futamot rendeznek majd. Ennyi alatt kéne Keszthelyinek belerázódnia az új osztályába.