Emberméretű trófeára hajtanak Micheliszék

D2sMmLDXgAEHHPV
2019.03.28. 09:38

7 különböző márka, 13 csapat, 26 pilóta, 7 korábbi világbajnok és 14 vb-cím mellett 29 másik elhódított trófea, és két gyári támogatású magyar pilóta, Michelisz Norbert és Tassi Attila - brutálisan erős mezőny gyűlt össze a túraautó-világkupa, vagyis a WTCR 2019-es szezonjára.

A szervezők által csak a Supergrid névre keresztelt mezőny pedig az erejéhez méltó trófeát kapott a legújabb idényre: egy majdnem emberméretű 15 kilós trófeát, amihez hasonló a motorsportban talán csak az Indianapolis 500 győztesének jár.

A marokkói művész által készített óriási trófeát minden verseny helyszínére elviszik, és ott felállítják a rajtrács elejére a rajt előtt, hogy folyamatosan motiválja majd a pilótákat. A szezon végén a győztes neve felkerül a talapzatra - a 2018-as bajnok Gabriele Tarquini nevét már rá is vésték -, a pilóta pedig egy feleakkora másolattal gazdagodik, amit persze haza is vihet.

A túraautó-világkupa tíz versenyhétvégéből álló szezonja április 6-7-én rajtol Marokkóban, a mezőny április 27-28-án, a második fordulóban ér a Hungaroringre.