Micheliszék pilótája a WTCR-ben is bizonyíthat

2019.05.02. 16:04

2018 után 2019-ben is bizonyíthat a túraautó-világkupában Michelisz Norbert versenycsapata, a M1RA egyik versenyzője, miután a csapat 19 éves német pilótája, Luca Engstler szabadkártyás indulási jogot kapott a WTCR következő, Slovakia Ringen rendezendő versenyhétvégéjére.

A korábban a TCR ázsiai, malajziai és közel-keleti bajnokságát is megnyerő Engstler idén a TCR ázsiai címvédése mellett a TCR Európa-kupára fókuszál a M1RA-val, ahol nem a legjobban indult az idénye, hiszen a szombati időmérőn nagy balesetet szenvedett a Hungaroringen. Az egész éjszakát felemésztő újjáépítés után a két vasárnapi futamon összesen 42 helyet javított, és a második versenyen pontszerző is lett a 36. helyről indulva.

Május 10-12. között a szlovákiai WTCR-futamon reményei szerint már technikai probléma nélkül bizonyíthat a Hyundai i30 N TCR autójával, ami a várható súlytáblázat-módosításnak köszönhetően versenyképes lehet – ám ezt nem a M1RA színeiben teszi meg, hanem családi csapata, a Team Engstler biztosít majd neki autót.

„Nagyon boldog vagyok, hogy indulhatok a WTCR-ben a Slovakia Ringen, örülök ennek a lehetőségnek, és megtisztel a felkérés. Hatalmas dolog 19 évesen csatlakozni egy hivatalos FIA-bajnoksághoz. Persze ez jelent némi nyomást, kicsit már izgulok is miatta, de próbálok a pozitívumokra koncentrálni, és a lehető legtöbbet tanulni a lehetőségből” – mondta Engstler.

A német pilóta célja a jövő hétvégén, hogy sokat tanuljon, és befejezze mindhárom versenyt.

A WTCR-szabadkártyás indulás tavaly jól sikerült a M1RA-nak, akkor hazai pályán, a Hungaroringen bizonyíthatott Nagy Dániel, aki mindhárom futamon pontszerző lett, a második, fordított rajtrácsos versenyen ráadásul második helyet ért el. Most másik pilótájuk egy másik csapatban bizonyíthat a legerősebb mezőnyben.