28 ezreden múlt Michelisznek a pole Szlovákiában

b75a857005fd4d4f66d363df7800d603
2019.05.10. 14:18

Mindkét pénteki szabadedzést az új büntetősúlyokkal helyzetbe hozott Hyundai nyerte a WTCR Slovakia Ring-i hétvégéjének nyitásaként, az elsőn Michelisz Norbert, a másodikon Nicky Catsburg volt a leggyorsabb, a péntek kora délutáni időmérőn pedig tovább folytatódott 2018 legerősebb márkájának uralkodása, Michelisz Norbert ugyanis a hétvége első 2:10 alatti idejével azonnal az élre ugrott.

A 2:09,873-as kör több mint 6 tizeddel volt jobb, mint amit a mögötte jövő márkatársak tudtak, de fél másodperccel így is elmaradt Gabriele Tarquini 2018-as pályacsúcsától. A kezdés után egyből három Hyundai állt az élen, később Michelisz mögé sorban kezdtek feljönni a többi márka pilótái, de a második leggyorsabb Jean-Karl Vernay (Audi) is csak fél másodpercre tudta megközelíteni, majd az edzés felénél a szintén hyundaios Catsburg futott 252 ezreddel lassabb időt Michelisznél, megszerezve az akkori második helyet.

Az időmérő második felében volt némi kavarodás a Hyundainál, a rádióbeszélgetések alapján előre megegyeztek, ki mikor ad szélárnyékot a másiknak, Michelisznek viszont nem tetszett, hogy a végén úgy kellett felvezetnie a címvédő Gabriele Tarquinit, hogy ő közben nem kapott felvezetést Catsburgtól. Igaz, Michelisz a korai jó körét Tarquini mögött, szélárnyában érte el.

Végül a helyzetet megoldva a négy Hyundai szép sorban tette meg az utolsó köröket, és Catsburg úgy előzte meg 28 ezreddel Micheliszt, hogy ő senkitől sem kapott szélárnyékot. Catsburg és Michelisz mögött a kínai Ma Csing-hua lett a harmadik Alfa Romeóval, mögöttük a legjobb ötbe még két Cupra-pilóta fért be. Az eddigi két versenyhétvégén remeklő Hondák és Lynk & Cók eléggé hátracsúsztak, a legjobb hondás Esteban Guerrieri lett a 8. helyen, a kínai Lynk & Co legjobbja a 18. Yvan Muller lett. Tassi Attila a 23. helyen zárt az első időmérőt.

A motoros endurance-vb miatt rendhagyó időbeosztású hétvége pénteken 16.40-kor folytatódik a második időmérővel, majd a három futam csak vasárnap jön, 10.45-ös, 15.15-ös és 16.45-ös kezdéssel.