Olimpia 2004

Már biztos az újabb érem

Vasárnap délelőtti összefoglaló

2004. 08. 22., 12:31 | Frissítve: 2004. augusztus 22., vasárnap 13:49

A kora reggel kezdő férfi könnysúlyú kétpárevezős egységtől sokan érmet reméltek, de Hirling Zsolt és Varga Tamás csak az ötödik helyre tudott beérni. A vívócsapatok eddigi betlije után a dobogóra kerülés volt a cél a férfi párbajtőrcsapat számára is, amit az ukránok kínkeserves, majd az aranyesélyes oroszok magabiztos legyőzésével, vagyis a döntőbe jutással teljesítettek is Kovács Ivánék. A sportlövő Sidi Péter az összetett puska versenyében sem harcolta ki a finálét.

Nagyon korán kezdődött magyar szempontból a vasárnap az athéni olimpián: a könnyűsúlyú kétpárevezősök budapesti idő szerint nyolc előtt szálltak hajóba. A magyar evezősválogatott becsületét a Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős mentette meg a döntőbe kerüléssel, ami egyedül nekik sikerült.

Nem sikerült a hajrá evezőseinknek

Klikk a képre!

Érmet várt magától a ferencvárosi, váci kettős és úgy taktikázott, hogy a mezőnnyel tartva majd 1200 méter után "robbant". Nem sikerült a gyorsítás a második ezer méteren, így a magyar evezősküldöttség egyetlen pontszerzőjeként az ötödik helyen végeztek Vargáék.
Ötödikek könnyűsúlyú kétpárevezőseink>>>

Kovács Iván vitte a hátán a csapatot

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Klikk a képre!
Csapataink eddigi gyászos szereplése után a vívóversenyek utolsó napján a férfi párbajtőrözők megismételve a tizenkét évvel ezelőtti szereplést, a döntőbe jutottak. Miután kis híján kiestek az ukránok elleni negyeddöntőben, az elődöntőben zseniális vívással múlták felül az oroszokat Kovács Ivánék.

A döntőben a szakvezető Udvarhelyi Gábor szerint már minden megeshet. "Nem félek a mérkőzéstől" - nyilatkozta a mesteredző.

Az este hat óra ötven perckor kezdődő fináléban a négy évvel ezelőtt ezüstérmes franciákkal vív meg csapatunk. Győzelme esetén a válogatott - Nagy Tímea és Igaly Diana elsősége után - a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezheti.
Bővebben a párbajtőrcsapat szerepléséről>>>

Befejezték a sportlövők

Utolsó sportlövőnk, Sidi Péter az ötvenméteres kisöbű sportpuska selejtezőjében állt a lőállásba. A fekvő testhelyzetű és a légpuska szám után 1157 körös teljesítménnyel tizenkilencedik helyen zárt és ezzel itt sem jutott a döntőbe. A sportlövők egy arannyal, Igaly Diana skeetben szerzett elsőségével zárták szereplésüket, a többi versenyzőnek nem sikerült a döntőbe jutás.

N;
hirdetés