Olimpia 2004

Annus, a kétpárevezősök és a párbajtőrcsapat hozhat érmet

Vasárnapi előzetes

2004. augusztus 22., vasárnap 01:50

Kalapácsvetésben, evezésben és vívásban számíthatunk újabb magyar érmekre vasárnap. Utolsó csoportmeccsét játssza az egyre jobb formába lendülő férfi kéziválogatott.

A vasárnapi, tizedik versenynapon három magyar aranyesély (előzetes tippünk szerint inkább ezüstesély) mutatkozik: Annus Adrián este negyed kilenctől lép majd a dobókörben a férfi kalkapácsvetés döntőjében, és mellette lesz Pars Krisztián is, aki szintén könnyedén dobta be magát a legjobb tizenkettő közé. (Lásd: Magabiztosan jutottak a döntőbe kalapácsvetőink) Annusék kirobbanó formát mutattak a pénteki selejtezőben, legnagyobb ellenfelük a magyarul is beszélő japán Kodzsi Murofusi lehet. Több nagy esélyes már kiesett. Tehát este negyed kilenctől érdemes figyelni a tévét.

Nagyon korán kell kelnie annak, aki szeretné megnézné, mire jut a döntőben férfi könnyűsúlyú kétpárevezős egységünk, a Sports Illustrated tekintélyes amerikai sportmagazin által második helyre várt Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős. A kétpárevezősök döntője reggel hét óra ötven perckor kezdődik.

Vívócsapataink eddig mélyen a várakozás alatt szerepeltek. Vasárnap a férfi párbajtőrcsapat próbálja kiköszörülni a csorbát, hogy egy képileg kábé ideillő népies közhelyet is elsüssünk végre. A versenyszám nagy esélyese a francia csapat, de a magyaroknak is lehet esélyük, sőt az ezüstöt illene megszerezniük. A férfi párbajtőcsapat-selejtezők reggel kilenc órakor kezdődnek, az elődöntők körülbelül déli fél tizenkettőkor, a döntők pedig este 18.40-től.

A németek elleni bravúros győzelemmel a csoport második helyére esélyessé vált férfi kézilabdázóink utolsó csoportmérkőzésüket játsszák a középgyönge csapatok közé tartozó görög együttes ellen. A győzelem kötelező lenne, de ne kiabáljunk el semmit. Ahogyan Mezei Richárd fogalmazott: a magyar válogatott bárkit képes megverni és bárkitől képes kikapni. Továbbjutásunk már biztos, de jó lenne, minél jobb pozícióban végezni, hogy a másik csoportból "kevésbé erős" ellenfelet (igazából nincsen ott egy "kevésbé erős" csapat sem) kaphassunk. Ha a franciák vagy pláne a németek ellen mutatott formáját hozza a válogatott, nem lehet gond, de ha a brazil-meccsét... A kézilabdameccs délután fél négykor kezdődik.

Magyar vonatkozású izgulnivaló még: reggel kilenctől lő Sidi Péter a kisöbő puska összetett versenyszámban.

Teniszrajongók bizonyára készülnek a férfi egyes döntőjére, amelyet a tizedik kiemelt chilei Nicolas Massu és az amerikai Mardy Fish vív majd. A női páros döntője is vasárnap lesz. (A teniszprogram 16.00 órától körülbelül 22.30-ig tart.)

A napot a nagy klasszikus férfi százmétere síkfutás döntője zárja 22:10-től. Tessenek figyelni, alig tíz másodpercig tart majd.

N;
hirdetés