Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Lovaglás
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


 
Lovaglás
egyéni military | csapat military | egyéni díjlovaglás | csapat díjlovaglás | egyéni díjugratás | csapat díjugratás

A többi sportág:

08.25. 17:57 | Holland arany egyéni díjlovaglásban
A holland Anky Van Grunsven nyerte a női egyéni díjlovaglás olimpiai aranyérmét. A német Ulla Salzgeber ezüstöt nyert, a bronz a spanyol Beatriz Ferrer-Salat.

08.24. 22:31 | Díjugratás: csapatban német arany
Németország zsinórban negyedszer szerzett aranyat az olimpiai díjugratás csapatversenyében, miután egy körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert.

08.21. 19:17 | Az 'óvássport' már két aranyat hozott a franciáknak
Négy sportágban is nyújtottak be óvást a vesztesek számuk végeredményének megváltoztatásáért az athéni olimpián. A németek emiatt két aranyat veszítettek, míg a franciák kettőt nyertek. Az amerkai Hamm annak ellenére is megtarthatta első helyét a torna összetettben, hogy az egyik szerről leesett. tovább »

08.21. 17:09 | Mégis elvették a német lovascsapattól az aranyat
A Nemzetközi Sportdöntőbíróság helyet adott a francia, brit, amerikai fellebbezésnek és a elvette a lovastusa csapatverseny aranyérmét Németországtól. A döntés szerint jogos volt Bettina Hoy 12 másodperces büntetése, amellyel a csapat a negyedik helyre került. Reinhardt Wendt a német lovascsapat kapitánya a Eurosport szerint így fogalmazott: "Úgy érzem lecsináltak. Egy lovasnak ez rosszabb a katasztrófánál, de el kell fogadnunk a döntést. Most inkább a sarkoban állnék és üvöltenék."

08.21. 14:33 | Németország nyert díjlovaglásban
A papírformának megfelelően Németország nyerte a díjlovaglás csapatversenyét az athéni olimpián. A Heike Kemmer, Hubertus Schmidt, Martin Schaudt, és Ulla Salzgeber összetételű győztes együttes 1973 óta veretlen ebben a számban, és összességében tizenegyedszer, sorozatban pedig hatodszor bizonyult a legjobbnak az ötkarikás játékokon. Az ezüstérmet Spanyolország, míg a bronzérmet az Egyesült Államok csapata szerezte meg. (MTI)

08.19. 11:50 | Hoy a padlóról állt fel, és nyert
Percekig csak sírni tudott olimpiai győzelme után Bettina Hoy, a lovastusa egyéni versenyének német résztvevője. Erre volt is oka, hiszen nem akármilyen stressz közepette harcolta ki a diadalt. Vállaira hatalmas teher nehezedett az egyéni viadal közben: úgy kellett teljesítenie a pályát, hogy eközben az ő hibája miatt vita zajlott a versenybizottságban arról, ki nyerte meg a délelőtti csapatküzdelmet. A németek közül ugyanis utolsóként ő indult, de lova a gongszó előtt lépett be a pályára, ezért pedig francia óvásra 12 büntetőpontot ítéltek meg ellene, amellyel csapata az elsőről a negyedik helyre csúszott vissza. Fellebbezést követően aztán a versenybizottság végül visszaadta a németeknek az aranyérmet. Délután remek fináléval zárt Hoy, s így megnyerte az egyéni versenyt is. (MTI)

08.19. 11:22 | Sportdöntőbírósághoz fordulnak a franciák
A Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak a szerdán véget ért lovastusa - amely díjlovaglásból, terepversenyből és díjugratásból áll - csapatversenyében ezüstérmes franciák. Eredetileg a németek nyertek, ám a franciák óvtak, és kiderült, hogy az utolsó német lovasnál, az egyéniben aranyérmes Bettina Hoynál később indult el az óra a díjugratás során. Így végül további 12 büntetőpontot kapott a csapata, amely ezzel még a dobogóról is lecsúszva negyedik lett. A németek természetesen fellebbeztek, amelynek szintén helyt adtak a bírák, így végül maradt az eredeti sorrend. (MTI)

08.18. 21:09 | Bettina Hoy nyerte az egyéni militaryt
A német Bettina Hoy nyerte el az aranyat a military egyéni díjugratás döntőjében, az ezüst a brit Leslie Lawé, a bronz az amerikai Kimberly Seversoné lett.

08.18. 20:37 | Visszakapták az aranyat a német díjugratók
A német military díjugrató csapatnak szerdán visszadták aranyérmét, alig több mint egy órával azután, hogy szabálytalan indulás miatt negyedik helyre sorolták vissza őket. A franciák így mégis ezüstöt szereztek, a britek bronzot, míg az amerikai csapat leszorult a dobogóról.

08.18. 19:19 | Díjugratás: megfosztották aranyától a német csapatot
Németországot megfosztották díjugrató csapatban szerzett aranyérmétől. A versenyt így a francia csapat nyerte. Az ezüstérem a briteké, bronzukat az amerikai csapat veheti át. A német díjugratók azután estek vissza a negyedik helyre, hogy Bettina Hoy 12 pontos büntetést kapott szabálytalan indulásért.

08.18. 18:14 | A német csapaté a díjugrató arany
A csapatok olimpiai díjugrató versenyében Németország megvédte aranyérmét, ezüstérmes Franciaország, a bronzot Nagy-Britannia csapata veheti át.

08.18. 12:34 | Elaltattak egy sérült versenylovat
El kellett altatni egy olimpiai háromnapos versenyben szereplő lovat, mivel eltörte a bal hátsó lábát. A belga Joris Vanspringel a lovastusa keddi fordulójában bukott Over and Over nevű lovával, s a négylábú súlyos sérülést szenvedett. Az állatot megműtötték, de az orvosok úgy találták, hogy nincs esély a roncsolódott ízület teljes gyógyulására. Ezért a szakemberek végül az eutanáziát választották, mielőtt az operáció alatti altatásból magához tért volna.

08.18. 08:18 | Megsérült a lova, kiáll a csapatból
William Fox-Pitt kénytelen kiválni az brit csapatból, mert megsérült Tamarillo nevű lova a tereplovaglásban.

08.15. 12:20 | Hűtik a lovakat
A lovas számokat felügyelő állatorvosok azt javasolják a csapatoknak, hogy naponta mérjék lovaik súlyát, hogy követhessék a forró, száraz athéni klíma hatását az állatokra. E célból a Markopoulo Olimpiai Lovas Központban mérlegeket állítottak fel. Egy ló akár húsz liter vizet is veszíthet izzadással. Az állatorvosokból álló 45 fős felügyelő csapat a lovastusa terepversenyét követik majd a legszorosabb figyelemmel. A terepen hűtősátrakat állítanak fel a lovaknak, amelyekben korlátlan mennyiségű vízen kívül, ventillátorok és mintegy hat tonna jég áll majd rendelkezésre.

Hírek
Eredmények
Program
Lebonyolítás
Esélyesek
Helyszín
Képek
Történelem



h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt