Olimpia 2004

Németh szerint csak marhultak

Megbánta a botrányokozást a sprinter

2004. 08. 24., 17:57 | Frissítve: 2004. augusztus 25., szerda 01:46

Németh Rolandot, a 100 méteres síkfutás magyar középdöntősét hétfőn este előállították a görög rendőrök, miután minősíthetetlenül viselkedett a diszkoszvetés fináléja után. A Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója szerint az egész nem más, mint egy rosszul elsült marhulás.

A 100 méteres síkfutás magyar középdöntősét hétfő este előállították a görög rendőrök az Olimpiai Stadionból, miután a sportoló állítólag pucér fenekét mutogatta a maradék nézőnek a magyar győzelemmel zárult diszkoszvetés fináléja után.

Nem nézték jó szemmel

"Körülbelül negyedórát beszéltem Németh Rolanddal, aki elnézést kért tőlem, hogy marhaságot csinált barátaival" - nyilatkozott az Indexnek Mérei László. Németh Roland éjjel egy óra után ment barátaival az Olimpiai Stadionba, ahol "hülyéskedni kezdtek" a dobókörben - idézte fel a sportoló szavait a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója.

A vidám társaság tagjai diszkoszvetést imitáltak, magyar zászlóval szaladgáltak, hason csúsztak a stadion borításán, és mindeközben felvételeket készítettek egymásról. Arról, hogy letolta volna a nadrágját, nem tett említést Méreinek Németh, csak annyit mondott, hogy a biztonságiak nem nézték jó szemmel a magyarok "bohóckodását", és végül a rendőrök vezették ki őket a stadionból.

Hülyéskedés rossz helyen, rossz időben

A görög rendőrök másfél órán át beszélgettek az előállított magyarokkal, de az "ejnye-bejnye" és a "hegyi beszéd" végén elengedték őket, és nem indítottak semmiféle eljárást. Mérei László szerint ez az egész nem más, mint egy rosszul elsült marhulás, Némethék rossz helyen, rossz időben kezdtek hülyéskedni. Ettől függetlenül Németh nem mentesül a fokozott felelősség alól, bár azt még nem tudni, hogy milyen szankciók várnak itthon a szerdán hazaérkező sportemberre.

Az olimpia befejezte után két héttel elnökségi ülést hívnak majd össze a szövetségben, és ennek keretében döntenek arról, hogy kezdeményeznek-e fegyelmi eljárást Németh Rolanddal szemben - tudtuk meg korábban Rábold Gusztávtól, aki hozzátette, hogy a fegyelmi bizottság ajánlása alapján az elnökség határozhat majd a meggondolatlanul viselkedő sportoló sorsáról.

Az Index szerette volna megkérdezni az ügyről az atléta edzőjét, aki egyben édesapja is a kisebb botrányba keveredett olimpiai újonc fiatalembernek, de Németh Gyula elzárkózott mindenféle nyiltakozattételtől.

N;
hirdetés