Olimpia 2004

Egy délelőtt - négy magyar továbbjutás

2004. 08. 14., 13:59 | Frissítve: 2004. augusztus 14., szombat 15:20

Nemcsik Zsolt kardvívó bejutott az elődöntőbe, jól szerepelt a magyar úszócsapat két éremesélyese, Cseh László és Risztov Éva is. A férfi kézilabda-válogatott is győzelemmel kezdte szereplését, Skaliczki László együttese öt góllal, 33-28-ra győzte le az egyiptomi válogatottat.

Tekintse meg képeinket!
Az athéni olimpia versenyeinek hivatalos nyitónapján a kardozó Nemcsik Zsolt remek vívással - többek között az olimpiai címvédő román Covaliu legyőzésével - bejutott az elődöntőbe, és kiválóan szerepelt a magyar csapat két éremesélyes úszója, Cseh László és Risztov Éva is, ugyanis mindketten kvalifikálták magukat a 400 m vegyes esti döntőjébe.

A napot az első éremosztó számban, női légpuskában Joó Éva és Krzyzewsky Beáta kezdte meg a magyar csapatból, kevés sikerrel. A 40 lövéses alapversenyben a világbajnok Joó (394 kör) a 14., Krzyzewsky (387) pedig a 37. helyen végzett. A magyarok nélküli nyolcas fináléban a kínai Du Li diadalmaskodott.

Az úszók délelőtti programjában a férfi 400 m vegyes Európa-bajnoka, Cseh László futamát megnyerve, 4:14.26 perces idővel, az amerikai világcsúcstartó Michael Phelps mögött a második legjobb eredménnyel jutott a délutáni fináléba. Cseh-hez hasonlóan Risztov Éva is remekelt, női 400 vegyesen szintén futamgyőztesként, holtversenyben a harmadik idővel (4:41.20 p) került a szombati döntőbe. A továbbjutás rajtuk kívül még Bodor Richárdnak sikerült 100 m mellen, ő tizenkettedikként kvalifikálta magát az elődöntőbe. Jakabos Zsuzsannának 400 m vegyesen, Boulsevicz Beatrixnak 100 m pillangón, Kiss Boldizsárnak 400 m gyorson ugyanakkor nem sikerült a továbbjutás.

A vívók versenyei a férfi kardozók egyéni viadalával kezdődtek, s a három magyar közül Nemcsik Zsolt kitűnő produkcióval az esti négyes döntőbe kvalifikálta magát, miután a 32 között a kínai Huangot (15-12), a 16-ban klubtársát, Ferjancsik Domonkost (15-11), majd a nyolc között az olimpiai címvédő román Covaliut (15-14) búcsúztatta. A szám harmadik magyar érdekeltje, az újonc Lengyel Balázs már első asszóját elbukta a később az elődöntőig menetelő ukrán Tretyakkal szemben (12-15).

A férfi kézilabda-válogatott is megkezdte szereplését, méghozzá győzelemmel: Skaliczki László együttese öt góllal, 33-28-ra győzte le Egyiptom legjobbjait.

Az első nap délelőttjén nem sikerült egyenes ágon kvalifikálnia magát a középdöntőbe a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpárevezős egységnek, miután az előfutamban csak az ötödik lett. A magyar duó a hétfői reményfutamban javíthat.

N;
hirdetés