Olimpia 2004

Olasz tragédia a vizilabdatorna zárófordulójában

2004. augusztus 23., hétfő 23:29

A házigazdáktól elszenvedett vereség után nem jutott tovább csoportjából a vb-ezüstérmes olasz vizilabda-válogatott. A németek meglepetésre továbbjutottak, az oroszok legyőzése esetén a magyarokkal játszhatnak a döntőbe jutásért.

Kialakult a férfi vizilabdatorna egyenes kieséses szakaszának párosítása. Az utolsó csoportkör legnagyobb meglepetését Olaszország kiesése jelentette, a barcelonai bajnok, 2003-as vb-ezüstérmes csapat a görögöktől szenvedett kétgólos vereséget. Győzelmükkel a görögök csoportgyőztesként elődöntőbe jutottak.

Spanyol-szerb a négy közé jutásért

A B-csoport második helyét az ausztrálokkal hat-hatos döntetlent játszó német csapat lett. A torna meglepetéscsapata a magyaroktól vereséget szenvedő, így csak az A-csoport harmadik helyét megszerző orosz csapattal játszhat a négy közé kerülésért. A párharc győztese a magyarokkal küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Az A-csoport második helyét Szerbia és Montenegró szerezte meg az Egyesült Államok elleni nagyarányú, 9-4-es győzelmével. Ellenfelük az egyiptomot megalázó és az olaszok elleni győzelmével a B-csoport harmadik helyét megszerző Spanyolország lehet.

Kisnemzetek nagy játéka

Görögország és Németország, bár nem számít különösebben nagy vizilabdanemzetnek, a tornán kifejezetten jól teljesít. A görögök egyetlen vereségüket a németektől szenvedték el, akik egyedül olaszországtól kaptak ki. Német vereség esetén egy hármas pontegyenlőtlenség esetén az olaszok és a spanyolok jutottak volna tovább.

N;
hirdetés